Pet Baru


Ada pet baru la pulak. Walaupun kat rumah ni dah ada 13 ekor kuceng, hehe. Tapi semuanya dah jadi liar sikit. Susah giler nak dapat pegang. Semalam ke Pekan Senayan. Ada cina jual arnab. Setelah ditenung-tenung, digosok-gosok, akhirnya amek la 2 ekor ni.


Chot dan Coco

Rasanya best pulak bela arnab. Biar dia lepas dalam rumah. Terkedek-kedek dia melompat. Tak sabo tunggu dia besor. Esok dah nak balik KL, nampaknya tak dapat la nak tengok pembesaran Chot dan Coco ni.


** Pekan Senayan = Pekan Isnin.
Kadang-kadang ia juga disebut Pekan Senin.




11 comments:

cikgu jawe said...

haish.. goreng rempah arnab2 nih sodap nih.. hehe

my hidden stories said...

sangat comel.. nanti boleh lah kita mengawan kan arnab memasing...

@yue said...

alala..comeynya itam putih tu...

Dandelion said...

comelnyaaa!!!

en_me said...

seb baik ko pompuan erk.. tunggularr nanti kalo ko beranak, sakit ker tak sakit kerr.. oopss, salammmz

Chekgu BaniHassim said...

mmg comei gile...
ni sekor jntan sekor betine ke??

arnab sng nk membiak...senang nk jage..
jage leklok

DeeN said...

Sate arnab pon sodap. Heheheeee...

Er, dulu aku ada arnab. Tp dah lama jadik arwah. Hukhuk..

Faisal Admar said...

hati-hati sebab arnad suka berak merata-rata. plus taik dia busuk! hehe.

btw coco and chot ni cute sangat!

hayad said...

CJ--> sesuka ati ko nak goreng rempah arnab aku ek!

my hidden stories--> bela arnab juga ke?

@yue--> aah, Chot tu mmg comey

Dandelion--> macam Tuannya juga la, comeyyy, wakakakka

en_me--> wooo wooo beranak mmg lg sakit. lepas sakit dr potong anu tu. mn leh sama kan. tak aci tuu :p

Chekgu BH--> aah, Chot tu jate. Coco tu tino

deen--> ni lg sorang. nk korban kan arnab aku je :p

faisal admar--> aah, dia suka pee n poo merata2 gak. tp takde la pulak busuk taiknya. tak tau la kot dia kecik lg kan. dah besor nnt taiknya jd busuk tak tau la pulok :)

najwan said...

jangan biasakan dia mkn karet, nanti dia takmou makan dedak. huuu..
lagipun klau slalu bagi makan sayur, nanti dia berak cair, susah nak buat mentainance!

hayad said...

ooo ye ke najwan? aku dok bg kangkung je semedang skang ni. kena bg dedak la camne

Followers