Nasi Minyak


Siang tadi ke Chemor. Ke kenduri kawen Aza. Teman satu universiti dulu. Tapi kami pergi majlis yang kat rumah lelaki la. Rumah Aza minggu lepas di Kedah. Masa tu saya masih di KL. Pegi yang kat Chemor la, dekat sikit. Oh ya, kali ni takde aksi lompat pasal Aza takde jurufoto yang berkamera panjang macam hidung pinnochio tu :D

Aza ni jahit sendiri baju kawen dia. Perghhh, memang la saspek! Bestnya kalau pompuan reti menjahit. Saya ni haram tak reti.Huhuhu.

Sebenornya semalam saya tak berapa sihat. Tapi menggagahkan diri jugak pergi kenduri Aza ni. Tiba-tiba badan jadi demam. Panas di dalam, sejuk di luar. Badan rasa lenguh-lenguh. Rasa angin penuh satu badan. Siap muntah lagi masa tengah malam. Pastu siap cakap kat adik rasa nak makan mempelam pasal mulut rasa tak sedap. Pastu hari ni rasa nak makan cendol pulak. Hahaha!

Ok lah, di kesempatan ini nak wish Selamat Hari Raya Aidil Adha pada semua blogger. Maaf zahir dan batin.




__________________
1. Intenet umah ni tengah bengong. Kejap ada, kejap takde. Sakit ati dibueknyo!
2. Kak zana, resepi biskut kacang ijau saya tertinggal kat KL la. Nanti saya tepek kat blog ek!
Plz remind me again, ok! :)

6 comments:

cikgu jawe said...

apa?. tadek aksi lompat? isk.. aku slh blog ke?.. muahahaha!

DeeN said...

Dah lega demam ke blom neh?
Moga lekas sembuh.
Demam sebab banyak makan lauk kenduri ker, Dayah? :]

hayad said...

cikgu jawe--> hampehhhh!!! tp seriyesly tak puas, psal takde aksi lompat2, kekekeke

deen--> tak lah deen. lg tak puas mkn ada la. pasal aku kan tak suke nasi minyak :p

arsaili said...

salam...moga cepat la sembuh

Anonymous said...

salam.
Hi, k.dayah. lame tak menempek kt cni, ade je bca2, tp tk komen la. sape la sy nk sibuk2 kt cni. erm, slmt hr raya aildil adha, sy ry kt mesir, sbb tk cuti. sy pn bru sembuh demam ni, get well soon to u too :)

kt cni prog tak berjln lg, ry ke-4 bru nk buat aktvt meriah2. erm, msia ape crite ek? takut la dgr berita tanah runtuh tu. huuu ;(

Hafiz PP
Mansourah, Mesir.

hayad said...

hafiz--> hafiz, ce kamu bg emel add kamu ke. dok komen secara anonymous ni tak syok la, hehehe

Followers