Takde Tajuk


Saya sebenarnya masih kurang ber'mood' untuk berblog. Sebabnya adalah, masih tak pandai nak masukkan coding, huhu.

Hujung minggu hari tu, hari Sabtunya kami guru-guru Malaysia ni kerja. Sekolah saya sikit giler budak yang datang. Memang tak mengajar la pun. Saya masuk kelas, lepas tu budak-budak tanya saya soalan pasal sejarah Greek la, Spartan la. 10 soalan, 5 betul. Diorang cakap, saya leading sebab ada cikgu yang betul 2 je, hehehe. PK KOKO pun saya nampak main dengan budak. Ada cikgu yang bawak budak main ping pong kat bawah. Hurm, nak buat macam mana, setiap tingkatan digabung kelas, tu pun tak sampai separuh kelas studentsnya.

Hari Ahad, saya berjanji dengan membe satu kelas masa matrik dulu. Kami tiga orang je la yang rajin jumpe. Ajak juga yang lain, tapi mesti ade aje halangan. Asek-asek muka saya, Bull dan Najwan. Tu pun Najwan bawak awek dia. Kalau tak memang selalunya saya je la membe perempuan sorang.

Kami pergi makan-makan kat Mid Valley. Makan kat kedai nama Belanga. Ok la, not bad. Nasi Ayam Berempahnya sedap jugak. Najwan order porridge je sebab tengah pasang besi kat gigi. Hahaha. Rugi la ko. Dah la aku belanja kan, tak dapat ko nak amek makanan yang mahal-mahal, kuikui!

Lepas makan kami main boling. And the result is...


I won! :D Tapi ini 1st game la. 2nd game Najwan menang, huhu.

Pukul 2 petang Najwan kena gerak ke Melaka dah. Saya pulak nak setelkan bayar bil-bil ape yang patut dan nak cari buku sikit. Bull pulak ajak makan lagi. Lepas setel urusan saya kami pergi makan lagi kat Chilis.




Actually this is mine. Tapi dah tertukar dengan Bull. Hentam je lah.




Ini baru Bull punye. Seketul burger ni RM22.95. Saya memang tak habis makan.

Ok lah, esok sekolah start Ujian Bulanan. Relax sikit tak mengajar. Tapi kelas Form 5 seperti biasa. Saya pun dah habis silibus. Buat ulangkaji je dengan diorang.

Selamat bekerja semua. Daaa...



7 comments:

Ina said...

sedapnya tgk burger n ayam tu dayah. terliur je huhu. lawa je template baru ni. tp template lama lg lawa kot.

Acik Aminbakish said...

ooo... date dgn Bull ya... hehe ;)

Aidura Sofiee said...

salam.

wahhhh yg ni tampak comeyyy...

nik awin said...

org x keje pun sabtu hari tu..hehehehe..segelintir saje yg masih kena ganti..yg the rest dah selesai ganti awalll dulu

Chekgu BaniHassim said...

beger itu mmg mengancam...
kalau budak2 exam mmg relaks ek??
barulah boleh bernafas sket...

erm...
len kali kene ajak aku main boling...
kite celen...tgk sape terer...
haha

tchersally said...

mak aihhh..gedabaknye burger itu..kalau habis tu mau 3 hari kenyang!!

selamat menjaga budak exams..ish ..teman sunggoh tak gemor menjaga pereksa ni..

hayad said...

Ina--> hehehe, bhy tunjuk kt org peknen ni. satgi dia teringin :)

acik aminbakish--> hahaha. yes, date. date kan berjanji, keskeskes.

aidura sofiee--> comey ek? mekaseh :)

nik awin--> ye la, sek akak dh advance dulu.

chekgu BH--> kalo bebila ko nak main ajak la. aku no hal bab2 aktiviti outdoor ni, ehe

tchersally--> mmg dayah tak habeh mkn pun kak sally. dayah tak suka jg, tp a bit relax la.

Followers