Gigi Sakit Wei!


Gigi geraham atas sebelah kanan ni tengah sakit. Nyut nyutttt ghase dia.


Saya survey pasal root canal treatment. Habis semua orang saya tanya. Nora penah buat, katanya tak sakit. Buat kat swasta. Kos bermula dari RM350-500. Nak buat rawatan akar ke tak? Rawatan akar ke tak? Huhu.

Ikut hati nak cabut je terus time tengah sakit ni. Tapi time sakit hilang tetiba lupa pasal nak jumpe doktor gigi dan cabut gigi.

You know why I hate dentist? Sebab dentist selalu cakap "tak sakit..tak sakit..sikit jer.." Tapi sebenarnya memang sakit. Uwaaa! Macam mano ni?

Takut nak jumpe dentist... :(

6 comments:

Abang Long said...

Ambil paku ketuk pada papan dan niat untuk bunuh kuman ... petua sahaja ... hehehe

Kekuatan, Kepuasan dan Kebahagiaan said...

Bila sakit ingat waktu sihat. Bila sihat lupa waktu sakit. Banyakkan selawat, InsyaAllah

@yue said...

rsanya 2 option je...
cabut/rawatan akar...
cabut gigi jd lompong..
rawatan akar gigi tak terusik..

hayad said...

Abang Long--> arwah atok dlu pandai buat gitu. dia baca-baca, petua orang tua2. tp sekarang atok dah takde. tak reti la pulak nak buat.

Kekuatan--> Insya Allah. terima kasih mengingatkan.

@yue--> itu la. tp takut sakit...hehehe. dayah ni mmg penakut banyak bab2 gigi ni :D

nik awin said...

x sakit ..siyes...
akak suke cabut gigi..daripada menahan sakit gg tu sendiri..

p/S: sila jangan ingat babak movie cerita "THE DENTIST"

~haruuu

fiza sensei said...

tulisan hang still sama time kita usm dulu. aku ni dah tahap kempunan nak buat experiment cool skit. ni balik2 tiapt thn aku buat pendulum, filtration, evaporation etc tahap anak2 baru belajar. sodih gue!

Followers