Mengidam?

Malas giler nak marking paper xm Chemistry bebudak nih. Sangat la pemalas aku ni. Baru marking 4 orang, lepas tu terus bukak intenet, huhuhuhu. Kalau saya banyak duit, sure saya dah upah mana-mana students U yang amek Chemistry tandakan.

Sebenarnya sekarang ni tetiba rasa nak makan mangga muda cicah garam. Erk!


Jumaat lepas, balik sekolah saya tidor kejap. Bangun je tidur terasa nak mencicah. Sms Kak Esha yang memang tengah mengandung. Ada mempelam lagi tak? Dia kata ada. Saya siap-siap terus pergi rumah dia. (Rumah kami berdepan je kat flat ni).

Sambil mencicah mangga muda sambil menonton Mertua VS Menantu.

Di sekolah, sebelah kanan saya wanita mengandung. Di depan saya pun wanita mengandung. Nasib baik sebelah kiri saya dinding!

6 comments:

Chekgu BaniHassim said...

ko blom ngandung lagi nih...
dah ngandung kang lagi jenuh kut nk melayan selera org mengandung...
huhu...
kecur dowh bile teringat mangga masham itu...

zwitterion said...

tak suka masam2 sangat..:)

tchersally said...

uish..bior bebenor kamu Dayah..ape ke he nye nak ngidam2 nih..tapi..K.Sally kalu ngandung..tak teringin langsung masam2 nih..tugas mengidam d ambil
d rampas oleh suami..kekekeke..sian teman nengoknye..

hayad said...

chekgu BH--> kecur kan? aku punyer mengidam tak ilang2 lg nih.

zwitt-> oo ye ke kak zwitt. bgs la gtu. mkn masam2 bkn elok sgt pun.

tchersally--> hahaha, kesian dia.

comotgurl said...

cikgu hayad,
sama la kita..wpun sy x pregnant pn (kawin pn blum kan), tp sy 2,3 hari ni asik mencicah je.. mlm td pn mencicah. mangga muda cicah grm belacan tumbuk sndiri.. yum yum.. ;p

@yue said...

iskk..mangga..cicah..garam..masammmmm...iskk...terasa kt tekak nih!

Followers