i dan ii

i.

Pagi tadi ke sekolah, housemate tegur.

"Jangok mu dayah skang ni. Paka comey2. Ado gewe ko kat sekolah ni?"

"Isk, mana ada!". Jawab saya.

Hahahaha! Saya tiada gewe di sekolah dan juga di luar sekolah, hik hik hik! Kat sekolah je la kot kalau saya nak pakai jangok-jangok sikit. Kalau keluar biasa-biasa, jalan-jalan, ronggeng-ronggeng dengan kengkawan, jangan harap la nak melaram. Malas saya. Lagi selesa ber'jeans' atau 'slack' dan t-shirt. Sempoiiii. [macam AC kata]




ii.

Pagi tadi masuk ke kelas yang saya ajar Science. Beberapa jam lagi mereka akan xm paper Science, macam-macam soalan la tanya. Dah nak xm baru tanya. [Biasala tu, macam perangai aku jugak dulu, hehehe].

Kadang-kadang soalan yang tidak berkaitan dengan xm pun ditanya...

"Teacher, why adults like to kiss lips?". [soalan ditanya oleh seorang budak perempuan tingkatan 2]

Aaaa... ???? Apo aku nak jawab nih?

"It's disgusting teacher". Dia menambah.

Ya ya.. when I was at your age, I thought it's disgusting too. But now.... hahahaha [gelak jahat sikit].

"Hey, teacher is not married yet! Why u ask teacher like that?". Kata sorang budak lelaki ni.

Hehehe, tau takpeee...







10 comments:

Ayaq masak said...

so i ask you now teacher. why adult like to kiss lips hah? why ha why ha?

Kasawari said...

amboi.. anak murid dan cikgu ni nakal2 gak eh.. hehe..

ermm kasawari pun tak reti nak jawap tu.. wa ka ka

hayad said...

ayaq masak--> sorry, teacher can't answer it because the teacher is still a gurl, not yet a woman :p

kasawari--> tak reti jwb jgk ek? hahaha. konon innocent la tu :p

tchersally said...

sengih je K.Sally baca n3 ni..bebudak skarang ni mmg advance..itu Dayah..setara K.Sally ni kekadang lemah lutut dgn soklan2 maut students..adoiii..

@yue said...

adoi..tu bru ank org tanya..
sok2 ank sndri tanya..
x leh lari mna dh..
camne mo jwb?
ekekeke

ruru said...

i want ask u too, teacher
why lady close her eyes when kissing but man didn't?
hehe.

CJ said...

mudah je jwb dia dayah..

don't judge a books by its cover. hahaha..

Alex Lacey said...

tak dapek nak nolong eh...

Chekgu BaniHassim said...

saje nk ngetest ko je tuh..
be careful...
naif la kunun2 budak tu... :P

hayad said...

tcersally--> hehe, kena pandai auta sket kalo tang soalan tak gheti jwb neh :p

@yue--> tu la psal :)

ruru--> ye ke? pomp tutup mata lelaki tak ek? tak perasan plak aku, hahaha

CJ--> hahaha, bgs jugak jwpan ko tu

Alex lacey--> Ye ke kak wan? ehe

Chekgu BH--> tak jgk, yg tye ni bdk pomp yg baik. leh knl dr riak muka kalo yg tye nak uji dgn yg tye psl mmg tak tau.

Followers