What have i done?


Tiba-tiba rasa bersalah pulak melepas geram dengan rakan sekerja di dalam blog. Macam la aku ni baguih sangat! Pigidah Dayah^Sensei!!!

To Neddy, yang bertanya macam ni ke dunia cikgu? Tiba-tiba saya tersedar dari lamunan hasutan setan bertanduk. Saya tak sepatutnya menceritakan hal-hal sekolah yang tidak elok di blog. Tak sepatutnya melahirkan ketidakpuashatian saya pada rakan sekerja saya, kerana secara tak lansung orang akan merendahkan pulak martabat guru yang memang sentiasa dipandang rendah oleh orang luar.

Sebenarnya kes seperti ni bukan hanya berlaku di institusi sekolah, tapi saya yakin di mana-mana tempat, tak kira la di bidang kerja apa pun. Mesti kadang-kadang kita ada rasa tak puas hati dan bengkek.

Jadi kepada pembaca blog saya yang budiman, sila abaikan jer entry bangang saya yang tidak berilmiah lansung itu.

Isk isk!



Sekarang pukul 12.32 tengah malam. Baru balik dari JJ Kepong dengan Kak Esha n her husband. Cadangnya nak beli t-shirt kuning dan kasut sukan. Tapi kalo dah pompuan tu, pompuan jugak la. Kasut sukan ntah ke mana. Tapi lain yang dibeli. Tersambar 6 helai kemeja dan 3 helai t-shirt. 9 item tersebut hanya RM141.16. Murah la kan? kan? kan? Berbanding dengan Fendi (husband Kak Esha) yang beli sepasang je kasut tapi harganya dekat RM100. Jadi terbukti, perempuan lebih bijak berbelanja berbanding lelaki :D

7 comments:

CJ said...

itu namanya telus dayah. realiti bekerja mmg gitu. ada cantas dn cangkul. :)

awk berani meluahkan rasa awk. tp kalau kita tulis dgn cermat, insyallah semua org akan terima.

cikgu pun manusia kan.

Chekgu BaniHassim said...

nasib baik ko tak terus melatah. kdg2 ade org tu terus mengamuk bile ade blogger yg menegur dgn teguran cemni.

kite pun kdg2 sentap jugak. tapi itu dapat membuke mate kite.

mmg blog ni peribadi kite, kite bebas nak cakap ape je. boleh bergurau, tapi kene ade tapisan. harapnya jgn ade yg tersentuh, jgn ade yang salah paham dan prejudis dgn kite, pendidik ni.

mcm CJ ckp kat atas ni la, kene pandai menulis agar tak nmpk seperti kite sdg marah org tu.

cikgu pun manusia kan.

nik awin said...

dayah..
ni 'rumah' dayah..tempat dayah..luahkan rasa dayah..

org tau mengkritik..biasa lah..kita TAK dapat puaskan hati SUME org,kan??

DeeN said...

Ok, ok aku paham. Biasa la kan, cikgu pon manusia gak. Ada perasan gak. Apapun, keep it up ur work as teacher! Guru ni pelita utk setiap insan!

Aku tetap support hang! :)

disturbia said...

biasa le tuh dayah..
tak salah meluahkan apa yg terbuku di hati kat sini...
lebih baik cakap kat sini dari dayah meroyan terus kat orang tu kan..

izzud said...

ok, skrg komen pasal shopping pulak...

I think lelaki beli brg yg mahal, tp mmg dia dah aim nak beli. Dan brg itu yg dirasakan perlu.

Perempuan, mmg nmpk mcm dpt brg lagi byk dgn jumlah duit yg sama, tp lain yg di-aim, lain yg dibeli kan? *wink hehe

BTW, first time tinggal komen slps lebih setahun mengikut. :)

hayad said...

semua2,

thanx for the comments. i appreciate it very much.

Followers