Kenduri Kawen Satu di Minggu Pertama Cuti Sekolah

Siang tadi saya mengikut Kak Yana yang mendapat jemputan kawen Darling Ngasri. Masa Kak Yana pergi umrah hari tu, dia satu bilik dengan makcik Darling ni. So dia secara tidak lansung telah mendapat jemputan. Saya juga secara tidak sengaja diajak juga oleh Kak Yana. Mula-mula macam malas nak pegi. [rasa macam tido lagi best!].


Tapi at last, saya call Kak Yana, dan kata nak ikut. Majlis kawen ni buat dekat Taman Metropolitan Baru, sebuah taman yang ada tasik dan padang yang luas. Kami sampai sama waktu dengan pengantin. So masa pengantin berarak tu sempat la menyibukkan diri ambil gambo jugak, sama naik dengan abang-abang bercamera canggih-manggih tu. [tunggu la, akan ku rembat satu camera canggih gitu walaupun tak reti guna lagi, hehehehe]



Lepas makan, kami pun lepak-lepak kejap. Pukul 3 chow balik. Sebelum balik kena posing. Bersama Kak Wawa posing di pintu gerbang pengantin ni.




Balik dari kenduri, semayang, tukar baju, terus ke Mid Valley. Bayar bil telepon dan berokband. Lepas tu macam tak tau nak buat ape. Maklumlah, jalan sorang-sorang. [dah start sorang-sorang dah minggu ni, uwaaa!!!]. Masuk MPH. Pegi bahagian Self Help dan rembat 3 jenis buku dan 1 buku agama pasal Yakjuj Makjuj. Tebal la pulak buku ni. Tapi harga tak mahal. Beli je lah. Tapi bacanya tak tau lagi bile, hehehehe.



____________
Apa plan saya lepas kawan-kawan beronggeng takde ni ek? Tunggu, tunggu. Saya akan merancang aktiviti baikkkk punyer! :D

10 comments:

disturbia said...

wah...
siap pegi kenduri artis lagi tuh... :P

hayad said...

disturbia--> hehehe, sj je kak, mengisi masa lapang :) artis tu pun tak tau yg saya dtg kenduri dia, hahahha.

Chekgu BaniHassim said...

ni garden wedding ke nih??
ko takmo amik berkat pengantin ke??
mane laa tu...huhu

hayad said...

Chekgu BH--> tu dah begambo kt pintu gerbang tu kira amek berkat pengantin la tu :p

Rohaniah said...

bila nak balik kampung? seronok nyaaa cuti sekolah huhuhu...akak juga laaa tak cuti cuti...

Hafiz said...

so, tak balik kk ker ni?

hayad said...

kak wan, hafiz--> dayah blk esok petang.

arianna adrizal said...

aik, xblk kg?

DeeN said...

Er.. ko pon tgh plan aktiviti kenduri cam Darling gak ker Dayah?
Larikkkkkkkkk!!! Haha!

Yasz said...

babe..if ko stil nak buku K********..u know la that book dr india tu...member aku nak balik sini..he's in india now..if nak pesan..bleh aku kabo kat dia suh bli..haha..but he's a HE!hehe..let me know fast2..nnt dia dah balik..takleh pesan dah..

Followers