Bagi Peta Tapi Ntah-Hape-Hape!

Bengkek giler mencari Institut Kimia Malaysia ni. Menyumpah-nyumpah saya dalam kete. Kak Yana yang drive. Mintak tolong dia teman saya pegi IKM ni. Nak menghantar borang penyertaan students saya untuk masuk Kuiz Kimia Kebangsaan Malaysia.

Ikut peta molek dah. Memang nampak dah Maybank, CIMB, 7-11. Saya telefon IKM ni. Bagi tau location saya. Saya kata depan saya ni ada 7-11.


"Ok, belakang 7-11 ada Chinese Restaurant. Kami di bangunan yang sama dengan Chinese Restaurant tu tapi kat 2nd floor". Kata perempuan di hujung talian tersebut. [perghhh, macam ayat novel plak].

Kak Yana pun membelokkan keretanya masuk kat kawasan deretan kedai tu. Betul dah belakang 7-11 ada Chinese Restaurant. Tapi saya tak nampak pun signbod IKM. 2 kali kami pusing tempat yang sama. Mata dah macam burung helang mengintai tikus kat sawah padi. Tapi tak nampak jugak signbod IKM.

Hurmm, saya ke yang tak reti baca peta macam buku WHY WOMEN CAN'T READ MAPS tu kata. Hehe. Tapi hati memang dah bengkek tak jumpa-jumpa. Last-last, perut pun dah lapor, terus ke Restoran Santai. Bersantai la kitorang melantak kat situ sampai kenyangggg.

Telefon osmet. Cerita kat dia. Dia kata maybe yang saya pegi tu Taman Tun 2. IKM tu kat Taman Tun 1. Mana la nak tau 1 ke 2. Lenkali bagi peta bior terangggg! Osmet kata takpe, esok dia boleh tolong hantarkan. Selamat. Dah la esok tarikh tutup. Hehehe. Hampeh punyer cikgu la aku ni. Esok tarikh tutup, baru nak anto :D

2 comments:

keri said...

objektif utama nk ke restoran santai.
anta borang ni 'lesen' je.
hahahaha

kujie said...

moral of the story...lain kali sebelum keluar g merayau tempat yg tak pernah sampai...cari location dan direction kat Google Maps dulu...

kata org jauh berjalan luas pengalaman..hehehehe

Followers