Hahahaha! Gelak besar saya baca buku ni. I laughed so much and learned so much at the same time! :D

Revealed in this book :

  • why men really can't do more than one thing at a time.
  • why women make such a mess of reverse parallel parking. (hehehe, memang pompuan bermasalah besar kat sini)
  • why men should never lie to women. (kalo korang lelaki nak menipu pompuan better buat dalam telepon. kalo buat face-to-face masak la korang kantoi dengan kami para pompuan :p)
  • why women talk so much and men so little. (pada pompuan bercakap tu boleh releasekan tension dia :D)
  • why men love erotic images and women aren't impressed. (kalo tengok gambo lelaki naked, pompuan boleh gelak besar dan kata lelaki tu giler :p)
  • why women prefer simply to talk it through.
  • why men offer solutions, but hate advice. (memang pun, lelaki kalo kita nasihat bukan nak dengo!)
  • why women despair about men's silences.
  • why man want sex and women need love.

Disebabkan saya tidak lagi share hidup dengan mana-mana lelaki, jadi saya banyak membayangkan abah saya masa baca buku ni. Macam mana abah akan suruh kami semua slowkan volume tv semasa dia terima panggilan telefon. Macam mana abah saya tak dengar lansung orang panggil dia masa dia tengah baca paper. (sebab lelaki tak boleh buat lebih dari satu perkara dalam satu masa. Lelaki akan jadi 'pekak sementara' semasa dia sedang membaca :) )

Abah selalu tak jumpe barang yang dia cari dan akan salahkan mak saya yang letak merata-rata. Tapi bila kita cari benda tu depan mata jer :D

Suami isteri memang patut baca buku ni supaya tak timbul perbalahan dan pergaduhan. Oh ya, pakwe-makwe juga patut baca. The problem here is simple :

Men and women are different. Not better or worse - Just different! :)





_________
Nak balik KL dah. Arggghhh! Malasnye nak sekolah esok...Huhu.

7 comments:

tchersally said...

menarik bebenor bunyi tajuk buku nih..harus kena cari ni.

hayad said...

tchersally--> cari jgn tak cari kak sally :D

Alex Lacey said...

memang bab mencari ni lelaki amat payah....benci benor depa nak cari barang nih...depan mata pun suruh kita cari...bagus,bagus baca buku cam gini hehehe

hayad said...

alex lacey--> itu la psl kak wan. women have a wider region of eyesight than men, hehehe

achik said...

menariknya buku tu.. :D

snm | snm said...

betul la cikgu :)

perempuan multi-tasking :)
lelaki tak boleh mcm tu :p

hayad said...

achik--> yups! sgt menarik :)

snm--> dan pompuan ckp byk. lelaki ckp sikit :D

Followers