Shhhh... It's A Secret!

Ini rahsia. Saya tak boleh bagitahu. Saya tak bagitahu sapa-sapa ni tau. Mana ada saya bagitahu kat orang. Saya tak bagitahu pun kat orang yang saya pergi belajar resepi kek Secret Recepi.

Atas tu la chef yang cipta banyak kek untuk Secret Recepi. Sshhhh!!! Sekarang saya dah tau rahsia Secret Recepi. Ssshhhh!!! Ni rahsia tau. Sekarang saya tak payah dah nak beli-beli kek dari Secret Recepi.

MARBLE CHEESE CAKE
( Lebih kurang rasa cheese cake yang biasa saya buat. Cuma base untuk cheese cake Secret Recepi ni memang lagi sedap pasal ada campur oat and almond. Tau dahhhh rahsia diaaaaa... Shhhhh!!! Rahsia tauuu! )

PORTUGESE TART
(Atau nama lainnya tart telur. Den tak suko ni. Kembang tekak den makan tart ni)

CHOCOLATE INDULGENCE
(Walawei! Ini sangat sedap! Resepi??? shhhhh!! Rahsia! Hahaha)


________________
If u want the recepi, u pay me. coz i also pay :D hik hik hik!




16 comments:

Mazarina said...

wei lok...besh kek chocolate indulgence tuh!hehhee..mintak skitt...takdok kat kapit neh...

mazudi said...

Salam,
Aku rasa wife aku mesti suka dengan resepi buat buat kek ni.

Tengok gambar pun dah sedap, dia cakap.

k-riey said...

ahhhh.. tidakkkk!
2 kek feveret ambe cikgu..
marble cheese ngan choc indulgence..
guane buleh tayang 2 kek ni??
dakpe..
ekgi orang balik jage aa. hahaha

CikguZue said...

kek cokelat tu memang bebenor mengancam. ape daya, emmmm....tengok aje la.

NuRuL said...

bila kite nk try buat nih dayah..hehe

achik said...

wah.. bagus betul kamu ni..
rajin sungguh gi kursus2 camtu..

satu resepi bape hengget dayah?? ;)

Dandelion said...

wahhh marvelous nyer! dh lama tingin nk msk kelas msk memasak ni. papepun kene tggu blk Msia. kiter blk cuti nk visit Dayah la. buatkan kek coklat tu ek hehehe :D

Great Teacher BaniHassim said...

Wei...
Mintak sket kek cokelet indulgence...
Kecur liur nih...

Kasawari said...

wah.. dah leh jadi pelapis untuk buat kuih lapis ni.. wa ka ka

ganti kak Norz kita kan..

apa lagi.. bila lagi nak buat parti makan2.. leh kasawari tumpang sepinggan.. he he

arsaili said...

salam..wahhhh tak lama lagi leh buka bakery

Ainz Malik said...

dayah..g memane kursus wat kek ajakle kiteee..nk ikutttt...kalo tak dapat nk ikut nk blajo dr cikgu dayah boleh?

^@yue^ said...

salam...hiks..cm kenal je chef ituuuukkk...hiks...resepinya mmg SIKERETTT....

Intanaziela said...

dayah..share ler resipi..kalau tak mo share, amik aaa order ...boleh akak tempah..

Azura said...

wah...bestnya... tak yah ler gi beli kat secret recipe... sebab kat sana leh tahan gakz harga dier... hu hu hu salam kenalan...

student iium said...

salam, ko bloggers melayu ye..aku baru nk bukak blog baru http://www.zulhusni.com dan berharap dapat bertukar2 link sesama kiter org melayu. bertukar2 link akn mnjadikn rangkaian blog kiter smakin popular maa.jadi kalo korang berminat, blehla korang link ke blog aku http://www.zulhusni.com dan terus bgtau/comment kt aku http://www.zulhusni.com/links-exchange/ yg korang dh link ke blog aku. insyaallah, lps aku nmpk ade link aku, aku akn trus link blek ke blog korang.

Ezad said...

haa...
nak tau kat mana chef tu belajar buat kek?
ahahahahaha...
i ada rahsianya.. ahahahahaha

Followers