Satu Soalan Bernilai RM150

"Kamu tolong jawab soalan, cikgu tu bagi 150 kat kamu"

Wahhh!! Menarik..menarik, ditambah lagi saya yg memang dalam keadaan kering kontang nih. Tetiba saya menjadi mata duitan. Bling!! bling!!

"Soalannya ape?"
"Pasal senarai semak keselamatan dalam makmal. Kamu major kimia ke fizik?
"Aaaa?? camne nak buat tuh? Major kimia ar..."
"Kamu tgk ler dulu..."

Tadi sepupu saya datang membawa soalan asignment seorang rakan kerjanya yang buat PJJ kat Open University.

Soalannya berbunyi begini:

Sediakan satu senarai semakan keadaan makmal, alatan serta bahan yang lazim digunakan dalam satu makmal kimia ATAU makmal fizik sekolah anda.
[20 markah]

"Dia bayor kamu 150 hengget. Isnin depan submit asignment ni kat dia"

ermm....pikir punye pikir, hampir 88 kali pikir...

"Orait bebeh!! I take the risk,hahaha"

Saya menerima tawaran tersebut akhirnya dan akan cuba buat yang terbaik untuk cikgu tu, kang tak berbaloi pulak dia bayor. Kan ke customer mesti diberi perkhidmatan yang tip top :p

Dalam kepala kini terbayang sepasang baju kurung disaluti manik-manik berkilauan yang sungguh menawan jiwa raga dan sanubari saya semasa pergi ke bandar diraja pagi tadi. Ia pasti menjadi milik saya tidak lama lagi,haha. Rm140 untuk baju kurung itu dan rm10 lagi topup! muahahahahaha!!!


12 comments:

Fuad said...

Wah..lumayan sugguh upah jawab esaimen. Asal tak pernah dapat upah ye selama ni wat esaiment utk membe..Bukan esaimen dia saja malah esaimen kak dia pon kene wat gak. Kene mintak upah lak nih.. hehe (nada jeles)..

NuRuL said...

wah..wah..cik dayah nih..150 lumayan tuh..perah otak byk2 eh tuk asimen tuh..mana tau interview nanti kuar soalan yang sama..hehe..baju kurung manik2 eh..:P nak cari gak ar sepasang..hehe

ad3ck said...

drpd ko buat beli baju kurung yg ko sorang jer boleh pakai, baik ko blanjer kengkawan (yer, termasuk aku~!), lagi ramai yg boleh 'manfaat'kan RM150 tuh~! ;p

Ayu said...

waduhhh zamans ekarang yer.. akak tak penah plak suh org buatkan assignment hehehehe kecuali le soalan2 latihan biasa :P tu pon sbb terdesak

hayad said...

fuad--> dayah tak mintak tau...cikgu tu yg offer nk byr maa :p

nurul--> isk, sebok je cik nurul nih nk bli bj manik2 gak :p

ad3ck--> pandai la ko! yg buatnya aku sorg

kak ayu--> dayah pn tak pnh maa..tp cikgu tu bz, taksmpat nk buat katanya, terpaksa ler upah org, tp takpe gak..tp gak den duit poket ;)

akirasuri said...

oh lumayan tu..hanya perlu fikir sikit dan dapat duit 150...rezeki bulan ramadhan...dayah dah stat buat bisnes kuih raya belum :D

hayad said...

akirasuri--> kueh ry on progress ;) tak jgk pikir sikitnyer, dh org amanahkan, kena buat btul2 maaa, wpun sng, tp ters berat plak sbb bkn sendiri yg punyer

amanitium said...

woah, rm150, banyak tu! hey, rm140 untuk pakaian dan rm10 topup? mana dana yang diperuntukkan untuk duit raya kepada encik amanitium?

hayad said...

aman--> dana duit ry utk ko? tgk lah, 10 thn lg kot aku nk bg..huahuahua

Anonymous said...

free electricain ebook http://audiobooksplanet.co.uk/James-Swallow/m57574/ don't make me think ebook [url=http://audiobooksplanet.co.uk/The-Tsarist-Secret-Police-Abroad-Policing-Europe-in-a-Modernising-World/p211472/]electromagnetics free ebook[/url] oracle9i sg ebook

Anonymous said...

[url=http://englandpharmacy.co.uk/catalogue/n.htm][img]http://onlinemedistore.com/9.jpg[/img][/url]
herbal pharmacy torrent http://englandpharmacy.co.uk/products/arava.htm mid atlantic pharmacy [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/abana.htm]target pharmacy prices[/url]
zostavax san diego pharmacy http://englandpharmacy.co.uk/products/serophene.htm canadian pharmacy school [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/generic-imitrex.htm]generic imitrex[/url]
rite aid pharmacy location dc http://englandpharmacy.co.uk/products/adalat.htm specialty pharmacy [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/proscar.htm]pharmacy ciudad juarez[/url]
pharmacy security of medications http://englandpharmacy.co.uk/products/erythromycin.htm allen hill pharmacy [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/reminyl.htm]reminyl[/url]

Anonymous said...

army dating site army gays http://loveepicentre.com/ society's view on interracial dating
ezines dating [url=http://loveepicentre.com/]pen pal dating site[/url] tobacco dating codes
swath and dating [url=http://loveepicentre.com/taketour/]dating statistics[/url] rules protocol online dating [url=http://loveepicentre.com/user/mary123/]mary123[/url] toronto gay telephone dating services

Followers