Teman Tapi Kadang-Kadang Tak Mesra :p

Dia ni teman gaduh saya.
Dia ni teman bertekak saya.
Dia ni teman saya bercakaran.
Dia ni teman berebut cenel tivi.
Dia juga teman berebut paha ayam.
termasuk juga berebut intenet.
Dia ni teman tampar-menampar.
Dia ni teman yang selalu nyusahkan saya pada waktu yg saya tak suka disusahkan.
Dia ni juga teman simpan rahsia, tp kadang-kadang jadi tukang bocor rahsia.
Dalam pada tu...
Dia juga kadang-kadang tukang urut saya ( tp ikut mood dia)
Dia jugak teman pegi shoping
Kalau masing-masing mood tgh baik, leh jadi teman sembang-sembang
Jadi teman yang kamceng, baikkkkk jer...
tapi tak lama,
sehari tak gaduh terasa hambar jer hari-hari yang berlalu
Masa gaduh mesti berazam takmo tegur dah, tapi otomatik jer tegur balik
Betul la peribahasa kata air dicincang takkan putus

Apa-apa pun dia je la yang saya ada...
Hanya dia dan saya jer yang penah tinggal dalam kantung rahim yang sama..

Dia nak peksa PMR
Dia tak suke blajo dgn saya
Sebab saya selalu marah bila dia tak reti jawab
saya jadi HOT!!, jadi BENGANG!! bila dia tak reti jawab
Walaupun saya memang tak boleh nak ajor dia
Saya doakan dia success selalu

12 comments:

Sikenit Comel-AminBakish said...

Selamat untu Diba. Semoga Diba berjaya dalam PMR ni. Jangan lupa baca doa ye Diba. Dayah redhakanlah Diba, dia nak periksa besar..

arianna adrizal said...

alahaii.. beruntungnya ada adik perempuan yg kadang2 jd teman baik tp selalunya jd teman gaduh hahahaha...

kemat said...

good luck untk adikkmu hayad

ad3ck said...

kalau tak gaduh bukan adik beradik namernyer..:) gud luck tuk adik ko..

hayad said...

aminbakish--> diba kata mekaseh kt kak aminbakish ;)

arianna adrizal--> kak anne takde adik pomp ek?

kemat--> ok2, akan kusampaikan

ad3ck--> tu la, aku ari2 gaduh ngan dia

Mazudi said...

Good luck untuk adek awak.
Time tinggal serumah ni jer la pun nak gaduh, bila tinggal masing masing nanti, mesti rindu nak gaduh lagi.

hayad said...

mazudi--> aha, setuju :p

chieffy said...

amboi...ada gaya jadi penulih profesional ni...karang la buku dayah..aku suka la hasil blog hang nih...utk dibah..aku ucapkan gudluck!!!moga boleh jawab semua paper...and score macam kita dolu2 gak...kacang ja PMR ni...hehe...all da best noooo(..aku pun risau gak kat adik aku tuh...)...asyik2 bila aku tnya...boleh kot...tuja jawapan dia bagi!!:p

hayad said...

chieffy--> nnt la aku krg buku, hg wjb beli,haha. Adik aku pun itu le jwbnya. Smlm soklan agama, nmkan 4 org khalifah pn 3 je dia jwb btul, lg satu tu dibedalnya abu hanifah..sabo je la aku. Mn la aku tak HOT ms ngajo dia,hoho

arianna adrizal said...

takde. abang sorang & dua adik lelaki :)

chieffy said...

ok la dia jawab abu hanifah..kalu dia jawab bill clinton ka apa ka..lagi naya..haha..yang dah lepas..biarlah lepas..mcm la kita tak paham tekanan nak peksa..aku raya ke 4 nanti dah kna balik...exam start 5hb..huhu..la ni sibuk kat lab..mmg kes naya sungguh la...bencciiii laabbbb!!

hayad said...

kak anne--> ooo, jd pomp tunggal, mst dimanjai,ehe

chieffy--> laa...ry ke-4 dh kena blk upm? isk, tak syok la...

Followers