Perjumpaan Tak Rasmi :p

9 pg :
Tunggu wasabe kat tepi jalan. Tak kenal rupe wasabe. Tapi diarahkan tunggu kereta wira hitam plat number A** *4*0. Wasabe pula diberitahu dua orang maknusia berpakaian pink dan oren akan menunggu beliau di tepi jalan. Setelah 10 minit menanti wira hitam plat number A** *4*0 berhenti dan 2 orang maknusia baju oren dan pink masuk dalam kete.

Jam hampir kul 10:
Sampai umah aminbakish. Tunggu dia siap2, sambil minum ayaq teh. Lepas hangat2 taik ayam meletakkan punggung kat sofa terus berangkat keluor. Naik kete MyVi aminbakish. Nak pegi mana ar? Pegi Bukit Larut,jom!


Jam hampir kul 11 kot:
Masuk kat tempat beli tiket naik land rover. Pakcik India tu kata naik kul 1 turun kul 3. Aiseh,lambat lg lor. Kena lepak tempat lain dulu. Jom blah! Tapi seb baik tak blah awal pasal tetiba pakcik tu panggil. Dia bagi naik sekarang. Ade satu jeep nak naik atas.

11 pg:
Jeep pun bergerak dengan gagah perkasanya mendaki Bukit Larut. Seb baik saya dah ade pengalaman naik jeep nih masa pektikel dulu, bawak bebudak naik Bukit Larut, so takde ler seriyau sangat dengan jalan kat lereng2 bukit yang bengkang-bengkok mcm ulaq kena palu nih.

11.30 pg:
Sampai kat puncak Bukit Larut.

Tarrraaaa!!!!

11.30 pg sampai pukul 2 ptg:
Menghabiskan masa menikmati keindahan alam di atas puncak bukit,eceh! Tangkap gambo yang lebihnya ;) Tujuan utama nak tengok bunga tulip kat Tulip Garden, tapi bila sampai atas org tu kata musim bunga tulip berbunga bulan 12 nanti. So, tak dapek nak nolong. Nasib kami amat baik sbb cuaca amatlah molek sekali sampai ke petang. Kusangka panas sampai ke petang rupa2nya memang panaslah sampai ke petang. Syukran...syukran...

Pertama kali kami bersua muke...

Mari kita tengok gambo ye anak-anak murid.. ;p

pokok-pokok utan

Suke ah gambo nih!

Bandar Taiping

Tinggi lagi dan lagi

Lawo tak saya amek? ;p

Bunga bentuk burung

Gambo yg dikategorikan cun,haha

menarik gak ek kalo atap dipenuhi lumut

Kalo takut sejuk jgn berumah di atas bukit

saya tak rasa sejuk sgt kt atas bukit nih, pg2 mst giler punyer sejuk

Ini titi :p

pokok2 tanah tinggi

Bungaaa...Bungaaa... (sebut btul2)
2 ptg:
Turun dari bukit Larut.

Adik saya terpaksa naik jeep lain ms trn

2.30 ptg-6.30 ptg:
Pegi makan2 tgh ari, then solat zuhur, pegi pulak muzium sbb tgh ade pameran bahan buatan dari buluh. Lepas tu acara diteruskan dengan melepak di Taman Tasik Taiping yang indah permai. Lepas asar terus balik umah.

pukul 7 mlm:
Sampai umah. Mak 'bising'. Tapi kejap jer, terus tekel dgn cara menunjukkan gambo2 di atas Bukit Larut :p

***untuk keterangan yg lbh lanjut xpdc ini silalah layari ke aminbakish dan wasabe***

[Tq to wasabe sbb tumpang kete pegi dan balik. Mekaseh gak kat aminbakish sbg mastermind dalam perjumpaan tak rasmi ini ;p salah silap terkasar bhs mohon diampun ('',)]

12 comments:

wasabe said...

ho ho ho. Cepatnyer buat repot. Sah cikgu ni akan pegang byk jawatan setiausaha bila ngajo nanti.

akirasuri said...

ha ha ha beshnya cikgu dayah...eh dekat gerai depan tu masih ada adik handsome nama Azlan tu lagi tak...dulu masa pergi menjengah bukit larut, sempat lepak kejap dengan Azlan, kesian dia tak macam budak-budak lain...

Sikenit Comel-AminBakish said...

ala dayah kenapa buh gambar tu.. buh le gambar yg chomel skit.... :)

pst.. blh bawa sorok tak gambar tu?? :)

hayad said...

wasabe,
heh, jd setiausaha xmo. jd guru pengiring p jln2 mau!

akirasuri,
erk! tak sempat lak nk kenal2an,ehe

sikenit comel-aminbakish,
gambo mn satu? sumer2 tu yg comel2 belaka tau, kak mash pn jgn buh yg nmpk jerawat dayah tau,wakakakaka :p

Mazudi said...

Best best.

Laporan awak ngan sikenit memang sama. Sib baik ayat dia lain sket, kalau tak, boleh dituduh meniru ni. Hihi.

Ayu said...

syioknyaaaaaaa best gilerr dapat naik Bukit Larut.. kalo gi honeymoon sana ok ke Dayah? hahahaha

hayad said...

mazudi,
hehe, kami tak tiru tau :p

ayu,
g honeymoon? boleh sgt tau kak ayu! sunyi jerk kat atas tuh,hehehe. tp atas bkt larut ni xde ape sgt, kalo nak spend masa semalaman orait la, klu 2,3 mlm mmg ko tgk muke aku, aku tgk muke ko :p

Fuad said...

Bagusnyer cikgu2 pegi rombongan. Lenkali boleh bwk anak murid plak.. Posing sakan ye cikgi2..

wasabe said...

dayah... sori ek, cek ni menyemak repot je, tak tulis repot. Kat mana nak tandatangan ni.. ??

hayad said...

fuad,
bwk anak murid watpe..kaco daun jer cikgi2 nk bercuti2 mesia :p

wasabe,
mcm report kad plak nk kena tnda tgn,ehe.tak pyh tanda tgn lah, bg komen psl report ni bgs ke tak jer leh? keke

Yasz said...

first n the last aku p bukit larut mase skolah rendah dulu ngan famili aku...hai aku nengok, depa still duk bw jip buruk tuh naik bukit..hehehe...hang tak amik ka gambaq kat dataran yg ade melekat words bukit larut tuh...ker dah xdak dah menatang tuh..heheh...

hayad said...

yasz,
buruk bkn sebarang buruk, buruk gagah perkasa mendaki buit,haha. kt mn ek word bkt larut tuh? tak pasan lak aku

Followers