Terbang Lagi Duitku


Semalam terbang lagi duit saya beli novel grafik karya aie nih. Ekceli pow duit aboh,ngeh ngeh! Ade 5 buah semuanya, Permulaan Sebuah Akhiran ni adalah yang 1st, bulan depan kuar yg 2nd punyer lak. Kecik aje buku nih, sebesar saiz Ujang, Blues Selamanya dan seangkatan dengannya tu lah... tapi hard cover. Papernya pun jenis tebal tu, paling best sbb lukisan semua berkaler, baru semangat nak baca.

Masa hulur kat budak pompuan kedai buku tu, dia terus pusing belakang buku sbb nak tgk harga... "doblas hinggit sembilan kupang!!".Yang sebetulnya saya dah tahu harga buku tu. Tetiba minah tu pusing depan nak tgk buku ape yang saya beli.

Dengan mata sedikit terjegil dia kata, "Erk, sanggup tu beli buku gini..."

"Heh...minat ler...", sambil senyum sumbing sampai ke tlinga :p Tak sabo nak tunggu novel grafik bersiri Mambo di Kuale nurazmi pulak ;) tapi lambat lagi keluor, bulan 1 tahun depan maa...

21 comments:

Mazudi said...

Saya minta AiE sejak dia keluar citer Abe kat Ujang dulu dulu. Aku Hidup Dalam Blues adalah satu lagenda. Blues untuk aku tak sempat habis.

Sekarang, takder masa dah nak baca komik cenggini.

akirasuri said...

wah menarik..nak pinjam!!ha ha ha

dayah said...

cikgu mazudi--> minat gak ek?ehe..ala, cikgu dah ade tjwb byk, sure le tak smpt nk bc benda2 gini. Saya sok mcm tu gak kot

akirasuri-->klu ekau sebelah umah, den bg pnjam dah,ekeke

faridfadhly said...

buku ni mmg cantek menarek la
ujang x bes apo la bes
ha ha

dayah said...

faridfadhly--> aku tak kata pun Ujang best??? :p

Fuad said...

Dah abes baca dayah? Best tak? :-)

dayah said...

fuad--> tak abeh lg lor...

akirasuri said...

kau anggaplah saya macam duduk sebelah rumah dayah...he he he

amanitium said...

wooo, nanti saya keluarkan buku pun beli la jugak. tau! tau?

dayah said...

akirasuri--> leh ek anggap gtu? tak dosa ker?ekekeke

amanitium--> buku ape? buku displin sek ker?ngeh ngeh ;)

faisal said...

amboi2..beshnye dia..best tak cite tu wak..if besh nak gak belila...hehe

fiqroorganisma said...

aku xpenah baca buku gini.best ke ha?

amanitium said...

buku antologi karyawan blog, tajuk jiwa kacau. layan je. heh.

hayad said...

faisal--> kalo sp minat best ar..kisah kehidupan, x sabo nk tunggu sambungannya..ade 4 buah lg

fiq--> aku suke je fiq, especially lukisannya

amanitium--> jiwa kacau tu tunggu ade duit lah br bli :p

esis said...

haha. selamat membaca. goblog aku pos ari ni.

hayad said...

esis--> ceh! aku pos smlm tau.Jnji ari isnin..ampesss

sitinurlaili said...

datang la blog sitinurlaili. budak ni cool betul...tapi kat blog tu ape pun tade lagi kosong je same cam otak die...

NaSh said...

dah tua2 pun bace buku2 camni.. cis~

hayad said...

nash-->oit! oit! tlg sket..aku mude lg tauuu! ko yg dah tua nash,hahaha

singabeng said...

Cite ABE kat ujang dulu best, skang ni karya AiE semakin tumpul. Pada pendapat akula. Korang jangan marahlak

hayad said...

singabeng--> ntah ler...aku men bedal je baca..."aiman tak kesahhh..."

Followers