Barter Oh Barter

Seminggu yang lalu...

hayad to esis :
ni aku hayad..yg nak tuko buku dgn ko tuh... ko tima buku yg mcm mn utk sistem barter nih? aku ade buku karya dr hm tuah iskandar, tajuknya Hatimu Untuk Siapa ko leh rujuk http://www.drtuah.com/hatimu_utk_siapa.html kalo ko setuju aku ok jer....

esis to hayad:
tuko buku okey
kasi alamat. next week aku pos
ni alamat aku:

(esis),
no. 32, jalan 4/4, ***** *** *******,
43300 **** *********,
********.

hayad to esis :
okeh! aku pun next week pos...
ni add aku:

BATU 18, HADAPAN MASJID (nama kampung),
33700 (nama daerah),
(nama bandar),
PERAK...

Semalam saya dah dpt buku GOBLOG hasil tukaran barter dgn si esis nih. [Sep duit aku,haha]. Sebenarnya saya terbeli sampai dua novel Dr.HM Tuah tu. Beli2, tengok2 kat dalam almari dah ade buku Hatimu Untuk Siapa nih. Terjumpa blog esis yang menawarkan tukaran dengan GOBLOG. Apa lagi, menggunakan peluang yg ade la.

Tak tahu la nak komen pasal buku nih. Baru baca sampai muka surat 99. Semua sekali ade 176 ms. Apa yang boleh saya katakan, buku ini adalah himpunan tulisan blog 13 orang blogger. Setakat nih saya sukakan tulisan blogger Lokman, Izwan dan Pipi. Yang lain-lain tak baca abeh lg. Tak tahulah buku ni ilmiah ke tak...ade certain-certain entry yg ilmiah, tapi ada jgk yg biasa2 aje. Itu hanya pendapat saya. Salah silap mintak AMPUN! ;)


11 comments:

esis said...
This comment has been removed by a blog administrator.
esis said...

hayad:

mintak tolong sangat-sangat ubah nama & alamat aku.

please.....(serius)
:|

nati tak larat aku nak layan surat peminat. atau kad2 raya.

please :)

hayad said...

esis,
ho la ho la..aku tuko dah. aku bkn ape,aku nk tlg ko dptkan kad ry byk,tu jer ;p tp ko tak nak..so apelah dayaku,kekeke

esis said...

HAHA tq

BUKAN APA, selalunya tiap hari ramai orang duduk depan pagar umah aku mintak autogeraf.

paparazzi amik gambo aku tengah bela kambing. kontroversi.

aku tak nak nanti, populariti aku melebihi Datok K.

hahaha. apa-apapun tima kasih. best ka goblog??

hayad said...

esis,
cehh..fofular ke gtu? tak ckp fofular lg ar ;p tak bc abih lg la..ade best, ade yg tak best ;p

amanitium said...

cheh esis, baru nak antar santau berdasarkan alamat umah esis. tak dapat lak. heh.

akirasuri said...

wah besh nya...nak buat sistem barter jugaklah lepas ni..ihiks

wasabe said...

hayad, pinjamkan aje buku tu pada aku, bley? Aku singgah umah ko amik ek? Sebelah masjid tu ada seafood kan? Aku tunggu kat seafood tu, ko hantar buku kat situ, buku goblog (erk... sebutannya sama mcm 'goblok' le)

ad3ck said...

da lamer tak dengar perkataan barter..last dengar time kat sekolah menengah dulu maser klas sejarah..hehe..

Mazudi said...

Ada sapa sapa lagi yg nak buat sistem barter ni ngan aku dak?

Hihi... aku nak sangat buku tu, tapi maleh nak gi pos opis nak order.

hayad said...

amanitium,
isk,jgn le santau esis,sian dia,hahaha

akirasuri,
buat jgn tak buat

wasabe,
eh?camno ekau tau umah den? isk, bahyo2 nih :p

adeck,
tu lah, barter masih relevan skang nih ;p

cikgu mazudi,
nak barter tye esis ler

Followers