Home Is Where The Heart Is

Alhamdulillah, saya sekarang dah balik Perak. Lega paler otak. Tak tahan la dgn suasana KL. Saya tak boleh adapt ngan suasana yang sesak. Rasa sempit sesempitnya. Tapi sekarang saya kat umah makcik di Manjung. Lusa baru balik umah sendiri. Mak dah bising suruh balik. Suruh buat kueh katanya. Sian jugak kat mak balik keje xde orang amek. Selalunya saya yang amek. Abeh aje drama Bawang Putih Bawang Merah saya trs start moto amek mak.

Tak pegi mana pun kat KL. Jumpe kak ayu pun tak, sory tau kak Ayu. Lenkali dayah dtg, hehe. Stay kat umah makcik kat Kelana Jaya. Kazen saya plak kursus ari isnin dan selasa. Ari isnin saya pegi umah makcik kat Setapak Jaya. Dah terlanjur kt kl, dia tahu saya dtg, klu tak gi kang, takut dikata sombong pulak. Ari selasa saya pegi UPM jumpe Chieffy, sahabat kamceng masa kat USM. Dari Kelana Jaya saya kena amek komuter kat KL Central untuk ke Serdang. Takut jgk nih. Al-maklumlah, dah 5 tahun saya tak jejak KL central tuh. Masa matrik kat Kola Pilah dulu selalulah ke sini nak ke Seremban. Tapi disebabkan ke'gamble'an saya nih, berjaya jugak akhirnya,haha.

Sampai kat stesen Serdang Chieffy dah menunggu, terus balik UPM, lepak2, makan tgh ari then balik bilik pulak sbb nak nonton Bawang Putih Bawang Merah. Saya tetap tak nak miss sinetron nih,hehe. Lepas tuh terus ke Putrajaya. Saya yg bersungguh2 nak ke Putrajaya nih, sbbnya seumo idop tak penah dtg Putrajaya :p Hangpa suma jgn le gelak ek! ;) Nak tgk mcm mana ghopenye Putrajaya nih secara Life. Dalam pukul 2.45 saya pun dibawa naik moto untuk sesi lawatan tersebut ;p Sampai2 jer, round2... "ceh, ini ke Putrajaya? Cam tak best jer aku nengok. Bosan tul dok dalam nih. Baik dok kampung lg best!". Tapi Masjid, bangunan Perdana Menteri tu lawa la.

Kami singgah makan kat Taman Warisan Botani. Makan laksa. Semangkuk rm3.50. Mangkuk hayun tul la! Kat kampung aku satu hengget jer, lg sedap lak tuh. Chieffy lak banjer sate Kajang, mekaseh ek Chieffy ;) Lepas makan saya pun terus nak balik Kelana Jaya. Sampai umah makcik dah pukul 6.30. Untuk mengelakkan daripada dibebel saya sudah siap sedia dengan buah tangan Sate Kajang,ngeh ngeh! Malamnye pulak tepat kul 8.30 saya dgn kazen bertolak balik ke Perak. Pukul 11.30 kami sampai umah kat Manjung. Sampai2 jer saya trs titon! Ngantukkk... Zzzzzz

12 comments:

fatihah said...

salams. wah, br blk dr kl rupanya. lama la dah tak jenguk cik dayah kt ni.sejak blk kl ari tuh, tak sempat melayari blog kwan2.updet pun tak seberapa.
hhmmm..br dok bc blog awk then terperasan satu gambo ni. erm, kalu sy nak minta petua n recipe utk buat biskut almond london tu boleh ke? takut gak sbb org meniaga kan.. hehee..

Yasz said...

woit dayah...
aku baru duk ingat nak jmpa hang kat kl ni weekend ni ker ape ker..alih2 aku tny ciefy , dia kata hang dah balik...hang balik manjung dulu lak tu...hampes..wes..hang taukan..umah aku yg sebenornya kat Sitiawan...melepasla xleh jmpa hang...nnt hang mai kl lagi habaqla aku skali...

hayad said...

fatihah,
nak resepi? boleh2..no hal ;)
nnt dayah send ke emel deh! :)

yasz,
aku tau umah ko kt cni. nnt la lenkali aku dtg kl lepak lm sket.Aritu pun bkn tujuan nk beronggeng pun, sj teman kazen aku dia drive sorg2

akirasuri said...

mak dayah nak suruh dayah buat kueh apa??ihiks..wah wah beshnya...

Mazudi said...

Ni kira lawatan cik Dayah ke KL la ni.

Baper hari kat KL. wah wah wah.

hayad said...

akirasuri,
ala, wat kuih almond london tu la ngan biskut gajus, tu je la yg den gheti pun :p

cikgu mazudi,
bkn lawatan pun,sekadar jd peneman di highway jer,hehe, 2 mlm je kt sana

Fuad said...

Tektik bawak balik buah tangan tu menarik ah.. :-)

fiqroorganisma said...

aku nak gak kuih , yang free bole? =p

amanitium said...

tetiba rasa mengidam bila baca pasal sate kajang tu. eh, saya tak pregnant. hah.

hayad said...

fuad,
heh heh...klu tak menarik sy takde la buat ;p

fiq,
isk,sumer nk free nih, camno den nk bisnes nih,hehe

amanitium,
ala,ingat pomp pregnant je ke ngidam?kalo ko ngidam aku tak heran gak :p

ad3ck said...

jap..konfius..blogger nih Dayah ker Hayad? ;p

hayad said...

ad3ck,
mn2 pun boleh ;p

Followers