Main Masak-Masak Lagi

Ok, saya tutup kes cicak. Nampaknya ramai yang menyokong pembunuhan yang penuh tragis itu,hehe. Sekarang saya mahu main masak-masak pula. Ini sajalah kerja yang mampu saya buat sebagai 'penunggu' rumah sepanjang masa selain terpaksa rela membuat kerja-kerja rumah,haha.

Sebagai seorang penuntut yang baik, setelah kita menuntut ilmu, seharusnya ilmu itu dipraktikkan ;) Saya seorang penuntut ilmu yang baik :p Atas kesungguhan saya maka terhasillah donut seperti dalam gambarajah di bawah. Saya sungguh teruja untuk menghasilkan donut ini kerana saya bercadang mahu menjualnya di sekolah-sekolah di Malaysia. Strukturnya lembut ketika masih panas. Ini telah mengakibatkan hati saya berbunga-bunga riang.

Image Hosted by ImageShack.us

Kusangka panas hingga ke petang rupanya hujan di tengah hari. Sebaik saja donut ini sejuk, rupanya-rupanya ia tidaklah lembut lagi. Namun begitu bukanlah keras seperti batu. Anda jangan salah sangka tauuu ;) Tetapi ia tidak menjadi gebu seperti yang diharapkan.

Setelah dikaji selidik sedalam-dalamnya................... rupa-rupanya saya terlupa bubuh bread improver! Uwaaaaaa!!!!!

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Takpe..takpe, gagal sekali tidak bermakna gagal selamanya ;p Lagipun masalah utama hanya tak bubuh bread improver je. Next time saya bubuh, sure menjadi gebu seperti...seperti ape ye? Seperti gebu yang sepatutnya lah!

21 comments:

Sikenit Comel-AminBakish said...

cis..cic..cis.. tunjuk gambar je.. bila nak belanja akak ni??? hehe :D

tuan tanah said...

Apa pasal la saya tak rajin macam Hayad ye dalam kes masak-memasak ni? - getus hati kecil tuan tanah.

zwitterion said...

nyum..nyum.coklat stripes yg menarik tu

jeff said...

oh tidak .. DAYAHKIN DONUTS ?!!! tolongla bukak kedai ini cepat ..

arianna adrizal said...

gelak besar bc komen jeff. tp setuju jugak.

ok share partner? hehe.. sleeping partner jela kot ;P

de`Heart said...

awakk.. donut tu sungguh teruja kite tgk...!!! wahh.. meh sini kirim... hihihih...

hayad said...

sikenit comel-aminbakish--> meh ar dtg umah dlu,heh heh :p

tuan tanah--> alahai...mcm la saya ni ghajin benor. Mak selalu kata saya pemalas :D

zwitt--> hehe...tp kurang gebu la kak, spoil btul la,hehe

jeff--> hurm..menarik gak nama tu.Takpe2, kalo terwujudnya kedai itu nnt, anda saya beri royalti ;p

kak anne--> meh cni bg modal :D

Name: de`Heart--> nak kirim ke mana tu? bg la alamat,huahuahua

nUr@dDeEn said...

Wah! Teruja bebenor teman nengok donut ekau tu dayah. Sedap ke? (alamak terkeluar lak soalan tuh..hikhik..sori tak sengaja lak). Takpe cuba lagi. Jgn jadik cam teman ni ha. Penah wat roti, tp punye le keraih. leh lempaq ke dinding. Lepas tuh teman tak buat dah sampai hari nih. Sadis sungguh huhuhu...

kakLuna said...

teringat masa 1st time buat cucur udang, punya le keras melantun2..tunjuk kat mak, tapi mak tak marah, sebab dia happy kita mau belajar..

Fuad said...

Uh uh.. Tetiba terasa kelaparan yang teramat plak.. Dayah.. Kalo pegi rumah dpt rasa x? hehe..

Sikenit Comel-AminBakish said...

nanti akak sampai... tunggu lapang skit... harap2nya jadi le ke Kuale kali ni.. :D

ad3ck said...

hehe. raya china neh ku beraya rumah hang boleh tak hehe.

hayad said...

nuraddeen--> laa..awat tak buat? cuba dan cuba lg la,hehe

kak luna--> hehe,mmg la, mak tak marah biasanya :)

fuad--> kalo berani dtg la,ngeee :p

sikenit comel-aminbakish--> erkK! nak dtg sungguh ka? tp tak konpom la donut ada ke tak tau,hehe. Ni 1st time buat maa..tu pun keraih,hehe

ad3ck--> ceh, mentang2 muke ko cam cine,ry cina pun ko nk celebrate ek? huahuahua

zwitterion said...

dayah, ada resipi kek coklat basah@lembap tak?..kalau rajin email la akak.

NuRuL said...

wah..sungguh rajin cik dayah main masak-masak..
aku dh malas lar skang..huhu

maza said...

main masak2? heheehhe..nanti leh kirim kat siinih...umah sy satu taman ngan kak sue..

hayad said...

zwitterion--> ok kak zwitt, nnt dayh sendkan ;)

nurul--> aku wat2 ghajin jer,haha

maza--> yup, dayah tau..kak sue ada habaq ;)

khairnaj said...

dayahkin donut telah menggoda nafsu makanku... nampak cam best jer. jom ler deal dgn PUM nak tak?

Fuad said...

Macam ada sesuatu yang menakutkan jek kat rumah bunyiknyer..

hayad said...

khairnaj--> err..PUM tu hape?

fuad--> haha,mana ada :p

khairnaj said...

PUM tu program Usahawan Muda. satu program yang melatih para pelajar sek.men untuk menjadi usahawan.

Followers