Bulu-Bulu Halus

Suatu hari di pusat tuisyen...

Image Hosted by ImageShack.us

"Ok, next is ear canal. It is a 2.5 cm long, narrow tube lined with hair".

Tiba-tiba mereka buat muka pelik.

"Faham tak ayat nih? Dalam salur telinga ni ada bulu-bulu halus. Kan ke masa kita korek telinga, kadang-kadang ada keluar bulu-bulu halus tu.."

Semua geleng kepala.

" Takde pun cikgu???"

"Aiii..takkan korek telinga tak penah nampak bulu halus tu? Kadang-kadang ada melekat kat cotton bud tu. Ke hangpa tak korek telinga?"

"Tak penah jumpa pun cikgu???"

"Ada lah!!!" <---ayat mempertahankan diri,haha.

Anda semua macam mana? Korek telinga penah jumpa tak bulu-bulu halus tu???

23 comments:

Ayaq masak said...

Patutkah aku menjawab soalan ini.

achik said...
This comment has been removed by a blog administrator.
achik said...

geleng kepala.

"Takde pun cikgu.."

ntah rasanya xde... x tgk la lepas korek tinga haha ;p

uish rajinnya ubahsuai...

tuan tanah said...

Tak moh komen entri ni.

Nak komen template baru Hayad.

Merujuk gambar banner:
Why the chicken cross the river or longkang or parit whatsoever? (Cantik gambar tu!)

cikgu azleen said...

takde pun.. hahaha.. biar betul.. kot kene pakai mikroskop kot baru boleh nampak.. takpun kan hayad, saya cadang bawak cottonbud masuk lab dan suh budak korek telinga dorang.. pastuh tengok kat mikroskop ada hair ke tak.. ckp ngan dorang ala-ala CSI.. tengok DNA.. dorang mesti syok punye..

akirasuri said...

oh begitukah?

Pa'chik said...

wah.. blog kamu didekor ulang lagi ye?
rajin sungguh.

lindosh said...

hurm.. bulu2 yg sememangnya taik tlinger kot ekeke

hayad said...

achik--> tp dayah pnh nmpk wooo...apsal sumer org tak pnh tgk nih? musykil! hehe

tuan tanah--> saya rasa saya tak arif utk bg tahu jawapan mengapa the ayam cross the parit or longkang itu. Kan tuan tanah dilahirkan dlm thn ayam, mst lg mengetahui akan sifat2 ayam,hehehe

cikgu azleen--> malangnya di pst tuisyen tiada disediakan mikroskop

akirasuri--> ya, begitu lah!

pa'chik--> heh, tak reti deko kek, saya deko la blog

lindosh--> mungkin tahi telinga terlalu byk, lalu tak nmpaklah bulu2 halus tu,ekekeke

kakLuna said...

korek idung ada la kdg2 tercabut bulu skali..ha ha ha

hayad said...

ampeh kak luna..dah agak mst nak bg fakta tu punyer :p

Fuad said...

Hahak.. Musti budak tu balik cite kat mak dier.. Mak2.. Cikgu bagitau korek tinge kuar bulu laa..

Good job cikgu.. Ade bulu ye dalam telinga.

13may said...

ish...aku korek hidung selalu keluaq tahi hidung ngan bulu hidung....

kalau korek mata, terkeluaq bijik mata.....

HAHAHAHAHAHAHA!!!!

ad3ck said...

ee..geli nyer. ;p

hayad said...

fuad--> tu la korang tak tau..tak caya p tye doc :p

13may--> ye la tuu..mohong besaqqq!!!! :p

ad3ck--> ko geli kt 13may tu kan? kan? kan?

Nana CS said...

xde pon cekgu..selalu korek tp xde bulu halus pon..

nana cs said...

dayah...
bek ko cek bulu halus tu nape ko sowang je ada.. spesis lain kot..

hayad said...

nana cs--> weh, ni bkn fakta saya buat tau. Mmg dalam struktur telinga manusia ada bulu2 halus, tujuannya utk elak binatang masuk ke, sm fungsi dgn taik telinga...huhu

ps: napa la sumer org tak caya??? hohooho

Nana ke??? said...

nnt saya cek telinga org lain.. telinga dak2 opishh ni...

khairnaj said...

mesti kak dayah ngajar kat pusat tuition yang ada cc kat bawah dia tu kan?

hayad said...

nana--> haa..hang p suluh je tinga opismet hang, mst nmpk punyoo

khairnaj--> aah, ctu ler

khairnaj said...

sib baek tak pi tuition kat situ. kalau tak free jer kena jumpa kak dayah

Hanis Zalikha said...

I was googling up on 'Khitmir' and stumbled upon your blog. GILA CUTE BELOG INI. I love your writings :D

Followers