Mambo Bersama Kartunis

Petang semalam saya pegi blind date ngan penulis "Mambo di Kuale". Saya acah dia suh blanje saya makan laksa kat tepi sungai perak sbb duit saya dah terbang beli buku novel grafik dia, hehe. Kebetulan dia balik kampung kat Kuale Kangsor nih, jadinya kami pun janji jumpa. Dia bawak kawan dia dan saya bawak adik saya sebagai peneman (2+2=4) :p Memang mak dah warning suh bawak adik teman jumpe orang yang tak kenal,hehe...

Manusia yang diblanjer makan laksa oleh bro azmi ;p

Dia datang setelah 20 minit saya tunggu. Untuk pengetahuan anda saya ini punctual orangnya. So kepada bakal-bakal pakwe saya sila pastikan anda punctual ketika mahu deting,haha! Untuk lebih sedap berborak kami pun pi la makan kat gerai laksa. Saya oder laksa ngan cendol pulut. Memang incet azmi ni banyak mulut gak. Banyak dia bercerita pasal jamming, pasal group2 muzik, under ground, upper ground, play ground, dan marry go round..hehehe

Saya mendengar dan mendengar kerana saya tak reti nak mencelah. Ini kerana saya tiada pengetahuan lansung tentang topik yang dibincangkan,kekeke...

Di akhir pertemuan, bro azmi nih telah berbesar hati mengautograf buku "Mambo di Kuale" hasil karya beliau tu.

TQ ya bro azmi sbb tandatangan buku dan banjer saya makan ;)

[mekaseh gak kat Fuad sbb secara tak sengaja terbelanja saya dulu,hik hik]

16 comments:

Sikenit Comel-AminBakish said...

wah.. jumpa kartunis hebat tu...apasal dek nyorok kat pokok :)

dayah said...

sikenit comel-aminbakish --> sj je men nyorok2 :p

akirasuri said...

ahaksss....dating dengan kartunis hebat...huhuhu menarik...dayah tengahari ni saya pos buah ye...mb sampai lambat sikit la...al maklum banyak cuti...he he he

amanitium said...

wah, memaparkan gambar, tidak memaparkan wajah. sungguh abstrak seni itu. ;D

dayah said...

akirasuri --> orait bebeh. i wait for the buah every moment,heh heh

amanitium --> wajah saya terlalu seni..hik hik

Fuad said...

Aik.. Macam kenal jek tudung pink tuh.. takkan sume blind date pakai tudung pink tu jek.. Tudung bertuah ekk.. hahak ;-) Peace.. peace..

esis said...
This comment has been removed by a blog administrator.
esis said...

orang kuale jenis malu-malu eik?

hari tu dah nak beli "mambo di kuale" tapi takut buku cinta remaja. tak berkenan. tapi takpa aku nak review semula kat mph nih. macam best!!! Best ke wak?

dayah said...

ala fuad jgn la ckp kuat2..kantaoi la saya,hehe.. saya byk pakaian warna pink laa..nak wat camner kan..huhuh

nampaknyer awak memerhati setiap inci saya ms jumpe tu ek?hahaha :p

dayah said...

esis--> org kuale malu??hik hik :p mambo di kuale ni bkn buku cinta remaja.tak tau nk kata best ke tak...tapi saya ni jenis suke lukisan kartun...so leh je layan

Alex Lacey said...

waaa...berani gak Dayah ek?

dayah said...

alex lacey--> berani? hahaha..berani mcm mn tu kak wan? hehe

Mazudi said...

Mesti sonot dating ngan orang yg ada nama, pastu kasi otograf lagi tu.
dating ker ni?

fiqroorganisma said...

cam cite industan la dayah =p

dayah said...

cikgu mazudi--> deting jumpe kartunis lor...

fiq--> cam hindustan ker? kena ade lagu background nih..haha

Nurazmi said...

alamak besornye gambor teman dayah oi... malu sambil segan-segan silu teman menengoknye.eeeee...apa-apapun makasih ye...pasal support yang diberi..hidup Dayah!hidup Dayah!!!

Followers