Macam-Macam...

Sedang abah belek-belek surat khabar kat kedai, tetiba datang sorang budak pompuan kecik dengan emaknya.

"Huh, mawi jahatt!!", kata budak kecik tu.

Abah tengok budak tu. Ooo, dia nampak gambo mawi terpampang kat akhbar, kat majalah pasal mawi putus tunang.

Apalah sangat seorang budak kecil paham pasal tunang-tunang. Tapi dia pasti paham pasal kasih-sayang...

Semalam saya tak suka tengok muka mawi masa bersemuka dengan ina. Muka macam ego jer. Ina nampak tenang, muka pun nampak ikhlas bila pandang mawi. Bak kata kawan lelaki saya, "Aku yakin, kalau ina ni pergi melangit, mawi pasti menyesal... Mawi ni pentingkan kerja sebenarnya...biasa la, as a beginner mmg gitu".

Ada satu lagi benda saya tak suke, saya tak suka ina menyanyi. Aduhh, tolonglah jgn nyanyi. Saya tak sanggup nak tengok,huhu...

ppssstt..ppssstt: Saya ni bukan le suke benor pasal gosip2 artis nih. Tapi sebagai manusia kerdil yang biasa saya nak amik tau jugek! ngeh..ngeh ;;)

4 comments:

akirasuri said...

ahaksss...mawi tu siapa ek??ahakss...emm budak-budak pun dah pandai sekarang..banyak sangat sampah hiburan yang masuk meresap dalam fikiran budak-budak sekarang...ahaksss...ni mesti kes mak atau ayah dia kutuk mawi masa tgk tivi semalam, ha ha ha...buadk-budak ni mudah terpengaruh...huhuhu...

nota budak sekolah: tak tengok pun sampah-sampah hiburan kat tv3 dan RTM1 semalam...ihiks!!

amanitium said...

televisyen sejak akhir-akhir ni terlalu mementingkan bahan pop sangat. persaingan sampah berlaku semalam. mereka untung iklan, kita untung apa?

saya pun tak tgk juga rancangan sampah semalam.

Fuad said...

Hurm.. ada jugak orang tak tgk boleh geng.. heheh.. Pagi tadi bile sampai opis dah ditanya.. Tgk TV1 ke TV3.. Saya - Blank. Asal? Aku baru beli buku baru, Everything About Technical Analysis dah habis suku baca semalam. Tak pasal2 plak kene juih.. huhu..

Tapi aritu ada sorang member pegi wat umrah, tok arab tu tanya. "Malaysia? Mawi2.." Terkezut beruk dier. Hahak..

dayah said...

akirasuri : ehh, tak kan tak kenai mawi kot..isk tipu lah akirauri nih,hik hik :p

amanitium : a ah, mmg..media mmg nk cari untung tapi kes ina-mawi ni smpai msk dlm parlimen dlm buletin utama td. Pak menteri malaysia ni pun ampeh, bende remeh camtu nk msk dlm parlimen..

fuad : ohh, saya pun baru suku baca buku LA TAHZAN fuad :) trskan pembacaan anda ttg buku Teknikal Analysis itu ;)

Followers