Ini Bukan Farm Ville. Ini Betul-betul Punyer.

Petang semalam, saya, adik dan emak mengikut Chor (makcik saya) ke kebun roselle beliau di Paya Ranggam. Tanaman roselle ni projek Chor dan anaknya. Kami pergi menuai untuk makan sendiri je. Mak nak buat jus dan jem.


Saya di sebalik pepohon roselle ;p


Subhanallah! sangat cantik ciptaan Yang Esa.


Leka menuai. Ini bukan Farm Ville. Ini betul-betul punyer, hehe

Aoouuucchh! Need to be careful too. Ada bulu-bulu halus yang sedikit miang-miang tajam. Seeloknya pakai glove kan...

Taraaaaa!!!! They look yummy!






Nota kaki : Balik dari menuai ni, saya tunggu Kak Arni datang rumah beraya. Ralit bersembang sampai lupe bagi dia roselle ni. Takpe, nanti kalo dah jadi jem dayah bawa ke sekolah ek :D

11 comments:

Aidura Sofiee said...

salam lebaran. maaf zahir batin.

wahhhh bestnye dpt gi ladang roselle.

Disturbia said...

selamat hari raya...

wah... besarnya ladang roselle tuh..

hayad said...

aidura sofiee--> salam lebaran kembali. ni ladang makcik, sy tompang ajer, hehehe

disturbia--> selamat ari raya :) jenuh nak menuai kak, sakit pinggang bagai :p

kakLuna said...

baju dan tudung tersebut sangat match dengan kebunan roselle.

mai la lawat farmville betul2 akak lak...ada kaler merah2 jugak :D

hayad said...

kak luna--> hehehe, merah2 jugak ek? :)

Abang Long said...

Salam Lebaran.

SELAMAT HARI RAYA.

Jangan lupa malam ini ... di Blog Abang Long :)

DeeN said...

Hoh??!! Di manakah ku ini???
Fuh!
Mujo nampak ayam tengah melintas titi. Kalo tak ambo dah sesat sampai ke hutan Grik. Hehehehe...!

Salam Aidilfitri, maaf zahir & batin. Maaf la yer sebab lama tak datang sini. Bukan ku tak ingat ke kamu tu. Tapi internetku mmg tersangaatttt la bengong (ditambah dgn sifat keseganan ku sejak dua menjak neh). Jangan Maraaaaa yer!
:)

hayad said...

Abang Long--> ada kek di blog abg long kan? hehe

deen--> daku takkan meninggalkan ayam kesayangan ku itu. selamat ari raya juga deen :)

Kasawari said...

ini baru betul2 berkebun.. huhhu

achik said...

bestnya ada 'farmville' betul2.. :D

hayad said...

kasawari--> yer, ini br betul2 farmville :p

achik--> hehe, makcik dayah yg punyer

Followers