Silalah Gelak Besar

Saya sudah lama gilerrr tak belek-belek friendster saya. Walaupun sekarang ni ramai orang guna facebook, dan friendster dah dibolayan, tapi saya pedulik ape. Saya guna je friendster pasal kat situ tersimpan semua kawan-kawan saya. Malas nak invite2 lain.

Hari ni tetiba rasa nak belek betul-betul. Sekali belek-belek, tu diaaaaa melambak yang tayang gambaq kawen, tayang gambaq nikah, gambaq posing, gambaq hanimoooon, gambaq anak. Layannnn!!! Zasss!

Sambil tengok, sambil senyum-senyum. Senyum pada diri sendiri. Gelak-gelak pada diri sendiri. :D

Hmmmm.

Siang tadi relief kelas 2C. Kelas yang saya ajar jugak. Sambil duduk tak buat apa-apa tu, saya keluar la buku "Law of Attraction". Tiba-tiba student depan saya tanya buku apa saya baca. Saya cakap la tajuknya. Terkejut dia bila saya bagitau tajuk buku tu.

"What teacher??? Why u read that book? U want to find a boyfriend?".

Hahahaha. Serius, saya gelak besar bila dia tanya gitu.

"S*eng K*in, this book is not about how to find a boyfriend".

"Then, why the title is attraction?".

"This book is about the universal law. what u think, u will get it. but u have to think positive. this world is full with attraction..bla bla bla..".

Tapi S*eng K*in kurang faham, hehehe. Yang penting saya dah bagitau dia, buku "Law of Attraction" tu bukan menceritakan cara-cara nak attract boyfriend. Hehehe.

Kak Luna kata lelaki suka perempuan yang bijak dari dia. Yang tahu pasal dunia lelaki. Contohnya hal bola, memancing, hal kereta, even watak komik. Semua tu benda yang saya kurang minat. Macam mana tu? Hahahaha!







7 comments:

DeeN said...

Apa kata ko belajar Law of hidden your inner self.. tujuannya, kalo ko dah ada bf, nanti ko buat2 la suuuka menda alah semua tuh. yg perasaan tak suka tuh ko simpan daaalam ati jer. ok tak cadangan aku neh? Hahaahhaaa...

achik said...

aku suka lelaki yg jauh lagi bijak dari aku.. :D

tchersally said...

hmmm..kena win-win la .. takkan memanjang nak hipokrit buat2 suka ape yg dia suka..malang lah kalau hidup begitu..

kakLuna said...

tchersally : maksud pesanan sy tu pun idak le nk mnyuruh cikgu dayah jd hipokrit...sama2 kene understanding lah pendek kata..

TEACHER OF SOMEONE said...

bdk2 sekarang mcm2 peelnyer kn..
kdg2 lucu pn ada

Hafiz said...

Men are from Mars, Women are from Venus

lelaki dan perempuan ada banyak perbezaan. So, tak semestinya perempuan kena tahu banyak pasal dunia lelaki :)

Nana CS said...

aku reti je pasal watak komik, tapi aku takde bf pun.

tak kena gak teori tu.

anyway... lama betul x borak2 dgn kau!

Followers