Cari Makan

Semalam nampak kedai western food di Desa S** H**. So lepas sekolah tadi, decide nak pegi makan. So pegi la kami berempat. Tapi setelah makan, rasanya itu adalah kali pertama dan terakhir pegi makan, hehehe.

Chicken Chop Azwa yang sebijik rasa macam masak kicap. Hehehe.

Spagheti marin Nor. Memang tak masuk dengan tekak Melayu kitorang ni, hehehe. Nora pulak order Spagheti Carbonara. Boleh la tahan. Tapi tetap tak habis. Saya tengok Mat Salleh sebelah meja kitorang makan licin licau je :D [rasanya yang kat Pizza Hut punye sedap lagi].

Pizza Funghi. Not bad. Ini je la yang saya makan betul-betul. Btw, mushroom soup kedai ni memang sedap.

Air Soda Azwa rasa macam air paip. Apple juice Nor memang takde gula lansung. Agaknya itu cara minum jus yang betul kot. Manggo jus Nora ok la. Saya sekadar air Coke.

Lepas makan, kelihatan muka masing-masing, muka tak berapa puas hati :D Kos yang perlu dibayar, RM102.30. Average sorang RM25.

Kesimpulan yang kami buat adalah, makan lebih nikmat pabila ada sambal belacan, hahaha!


7 comments:

Kasawari said...

pizza funghi.. ermmm tak pernah dengar pun.. tapi mcm sedap tu.. wah.. sorang RM25 dah tak puas hati ker.. he he

tchersally said...

ade sambey tempoyak lagi leleh!!

hayad said...

kasawari--> psl mkn tak abeh, tu yg tak pueh ati, hehehe

tchersally--> pergghhh!!! meleleh diwatnya :D

cikgu jawe said...

kita tekak melayu le. benda2 tu semua tekak omputih je blh masuk. tp RM25 mmg mahal. bek ko beli ayam buat chicken chop sendiri, pastu ajak aku dtg makan. :)

Chekgu BaniHassim said...

betolla ckp cj tu...
tekak kite, cemni laa...
nak kene pekena tempe je ....

arsaili said...

salam..yg kat kampung baru sedap western food dia...jus2 pun sedap...tapi tak semua tempat..hanya kedai terpilih kat situ jer....tapi my fav tetap semua laksa yg ada belacan - laksa swak, laksa johor, laksa penang....

hayad said...

CJ--> ajak ko dtg mkn? ko kan pemalu, wat penat aku ajak je :p

chekgu BH--> hehe, tekak jawe yo la tempe.

arsaili--> kg baru? nnt la bebile cuba kt ctu plak :)

Followers