Cerita Cacamerba

Sabtu Pagi...

Hari persekolahan ganti. Ganti untuk ape saya pun tak tau. Dah Kementerian suruh ganti, ganti je lah. Sekolah saya buat Majlis Hari Muhibah. Majlis ni dah jadi majlis yang wajib dibuat di sekolah kitorang.

Tapi tak ramai student yang datang. Biasa la, hari Sabtu. Tahun lepas buat hari Jumaat. Saya rasa Majlis Muhibah tahun lepas lagi meriah dah best dari tahun ni. Persembahan budak pun best2 tahun lepas. Tahun ni macam kurenggg sket.

Harap persembahan dari form 5 ni je la best.

Sebab diorang menari tarian Hindi. Giler best lagu yang diorang pilih ni. Lagu Jai-Ho, soundtrack dari filem Slumdog Millionaire.

Kalau tahun lepas, ada tarian Naga, yang memeriahkan suasana, tahun ni ada persembahan pancaragam dari SMK V*ict*or*ia.

Balik dari sekolah, rehat-rehat dan tidor. Penatttt....


Sabtu malam...

Sabtu malam pegi tengok Teater Semerah Padi di Panggung Bandaraya.

Persembahan gamelan yang sangat sedap. Dulu kat Uni mintak Ko-ko Gamelan, tapi selalu tak dapat. Huhu.

Pelakon utama : Jalaluddin Hassan, Serina Chef Wan dan Raja Azrey.

Lelaki tu kawan Azwa. Dia pengarah teater UKM. Dia berlakon jadi orang jahat. Pandai bersilat. Gagah perkasa je atas pentas, hehehe. Dia la ajak kitorang suh tengok teater ni.

Serina tanya kitorang belajar lagi ke? Perghhh! Nampaknya muka kami masih nampak seperti student!


Ahad...

Tengah hari tadi pergi Seri Pentas TV3. Kan hari ni ada Hari Kek. Tapi saya dan Nora datang pun dah lambat. Pukul 12 tengah hari. Banyak acara dah settle. Dekat satu khemah kek tu saya nampak Chef Khairy, Chef yang cipta resepi untuk Secret Recepi, Chef yang saya pi balajo resepi cheese cake dan Chocolate Indulgence. Sampai la tak buat-buat lagi, hehehe.

Nampak Zed Zaidi dan Fizz Fairuz. Nak amek gambo dengan diorang tapi segan la plak nak bergambo dengan mamat2 good looking ni. Snap dari jauh je la. [dalam ati sebenornya teruja nak, hahaha].

We are kids at TV3 , hahahaha!!!






_______________
Balik dari TV3, badan rasa macam dah nak mula demam-demam. Sekarang memang dah demam. Asalnya sakit tekak. Hurm, dah lama tak demam ni...huhu.









4 comments:

CJ said...

wah ko dayah. berjalan sakan ye. hehe

ada try jd pengacara tv3? mana le tau rezeki tuah badan kan. :)

Mumtazah : : - Kita Jauh Tapi Dekat - : : said...

Shafakillah...

tchersally said...

meriah..meriah..

hayad said...

CJ--> hehehe, jd pengacara? nnt la aku cuba :D

tcersally--> :)

Followers