Ceritera Sabtu dan Ahad

SABTU

Sekolah mengadakan Majlis Hari Muhibbah. Memang tiap-tiap tahun ada sambutan begini. Pelajar-pelajar dan guru-guru mesti pakai pakaian tradisional. Ada persembahan-persembahan dari berbagai kaum oleh pelajar-pelajar. Hari yang enjoy....

Apa lagi, layan gambo je lah yer...

Tarian Singa

Persembahn pelajar form 5


Pertandingan Miss and Mr. Tradisonal

Majlis Perkahwinan orang Cina

Majlis Perkahwinan orang India

Majlis perkahwinan orang Melayu yang tak berapa nak tradisional dah...

Balik dari sekolah jam 12 tengah hari. Rehat-rehat, pukul 2 petang saya bertolak ke Nilai, dengan komuter, pasal malamnya saya nak attend Gathering Msjbox Family Day 2008. Saya ajak kawan saya Nurul dan CT sekali sebagai peneman :D


Acara sebenar start siang, mereka-mereka yang datang dah buat aktiviti di siang hari tu. Saya ni yang datang lambat. Pukul 7.45 malam baru sampai ke tapak perkhemahan kat Teluk Kemang tu. Malu..malu... Hehehe...

Nasib baik malam itu masih ada aktiviti ice breaking. Sempat la berkenal-kenalan. Antara bloggers yang saya dapat kenal dalam masa yang amat singkat adalah :

1. Shai
2. Junaidix & Carneyz
3. Kasawari
4. AKO @ retna
5. Sheda
6. Ilyanatasha
7. Kak E
8. Mikaounik
9. Acul (ShadowX_19)
10. Mamarangie
11. Sishoney
12. Aman

Sebenarnya saya sendiri tak pernah pun berlink-link dengan mereka-mereka ni dan mereka pun begitu juga kecuali Mr. Junaidix sebab dia tuan punye Msjbox dan saya pula pengguna Msjbox, kena la link, kot ada apa-apa masalah buleh tanya-tanya kan...

Paling terkejut, saya dah kenal Amanz.net. Memang dah lama linkkan blog dia. Pasal blog dia banyak informasi. Amanz, ko jangan kembang pulak saya tulis gini :p

Kepada 12 senarai di atas, saya akan meng'link' kan anda semua tidak lama lagi. Sekarang ni tak berapa sempat nak belek-belek template. In a nutshell, perjumpaan malam sabtu itu amatlah best. Lain kali boleh join lagi tanpa segan dan silu kerna malam itu masih ada segan dan silu, kekeke. Korang semua memang best! TQ dan minta maaf andai ada terkasar bahasa malam itu.

AHAD

Pergi menonton Dunia Baru The Movie di MidValley. Best la jugak, tapi takdela best giler. Masih di tahap boleh dilayan.

Eh! Dah jam 11.11 malam. Esok mahu kerja. Stop dulu. Daaa :)

8 comments:

shadowX_19 said...

busy betul cikgu sorg ni.. hak2... kim salam kat anak murid eh.. kat sini solo lagi.. haha...

anyway mmg best malam tu. teruk kene belasah ngan soalan2 yang tak masuk akal.

umi_e said...

salam... kita semua bz ngan atvt seharian tapi kak e tetap kagum ngan cikgu-cikgu sebab masih sempat nak menghadirkan diri... lambat takpe asalkan ada semangat untuk datang walaupun sebentar :) Thanks...

Azhar Ahmad said...

Pergkhhhh meriahnya sekolah ni... Dulu, my sekolah hanya ada hari kokurikulum jewr...

faisal said...

waaa, bestnya hayad dapat join,huhu..kalau tak mesti dapat jumpe dan berkenal2an,hehehe..:P takpela, takde rezeki,huhu

hayad said...

shadowX_19--> ala, ko pun ada tanya soklan tak msk akal :p

kak_e--> mesti...hujung minggu mst dipenuhi dgn aktiviti. br lah hidup ceria dan cemerlang,hehehe

azhar ahmad--> sek dulu2 mmg gtu :p

faisal--> xpe, lenkali kita berkenal-kenalan yer,kekeke

shadowX_19 said...

ade sekali ke.? ahaks.. tak perasan lak.. hak2...

Alex Lacey said...

dayah, blog baru k.wan http://beraliharah.wordpress.com

hayad said...

shadowx_19--> ko mn nak perasan..huhuh

kak alex--> oraittt!!! ;)

Followers