Cis!

Masa free di sekolah tadi, saya turun ke pejabat. Nak menghantar ole-ole pada kakak-kakak di opis. Saya beli keychain dan dodol je untuk diorang.

Sampai je di ofis...

"Hidayah! Kenapa awak kol Cik *****? Dia dah luluskan tau cuti rehat awak tu!". Kata Kak ***

"Haa, ye ke?"

"Ye la, dia dah luluskan, lepas awak kol dia kata batalkan balik cuti awak tu. Tu yang akak kata tu, kenapa la Hidayah ni pi kol Cik *****. Kalau tak cuti awak tu dah lulus".

"Laaa, saya ni nak la berbudi bahasa sikit, bagitahu nak mohon cuti. Mak saya pun kata elok kol bagitau boss nak cuti".

"Tu la, kalau tak dah lulus dah..."

"Takpelah Kak ***".

Hampagas kelapa sawit betul la! Saya usaha la pergi tukar tiket bus di Jalan Duta semalam. Tiket asal pukul 10.30 pagi. Dah cuti tak lulus, saya tukar la tiket pukul 4.30 petang ni. Nasib baik ada lagi tiket hari Jumaat ni.

Mula-mula ingat malas nak balik kampung. Memandangkan paper xm Kimia saya sikit pun tak tanda lagi. Tapi teringat esok membe sekolah kawen. Saya nak menghadirkan diri. Dah lama dia ajak. Lagipun hati dah homesick pada kampung jugak ni. Hehehe.

Ok lah, nak mandi dan siap-siap. Pastu nak ke Jalan Duta. Kuale Kangsor! Aku rindu kamu! :D







__________________
Saya masih mencari-cari guru yang free yang nak menggantikan saya jaga SPM. Guru sekolah rendah pun boleh. Mana-mana guru di KL yang baca pengumuman ni tolong saya carikan guru yang sudi ganti saya. Ada habuan akan saya beri. Tapi nilainya tak lebih dari 500 la. Kerana nilai 500 ke atas dikira rasuah. Saya tak nak la kena tindakan tatatertib atas kesalahan memberi rasuah :p

9 comments:

hazlin said...

sejak jd chekgu dah 16 tahun ni, sekali pun tak pernah jaga exam spm. tak boleh bayangkan keboringannya :(

Ayaq masak said...

kenapa bila kol cik X tu cuti terus tak lulus?

cikgu jawe said...

dayah..

kalau urusan peribadi tu blh ditangguh dulu, awak jaga exam spm ye.

tp kalau urusan peribadi tu sgt2 penting dn tak blh dielak, cuba terus terang dgn bos atau pegawai PPD.

dayah.. ibarat org ambil lesen memandu.. :)

Mazarina said...

p induksi lg best dr p skolah?sy baik lg p sek..bosan tul induksi dulu...mayb laen tmpt lain caranya...wat masa kpli dulu...

Mazarina said...

p induksi lg best dr p skolah?sy baik lg p sek..bosan tul induksi dulu...mayb laen tmpt lain caranya...wat masa kpli dulu...

ati said...

Uish.. Sian hang cuti kansel.. Errr Pengetua hang belum kawen ke? Hehe..

Slmt blk kg.. :)

hafiz238 said...

sian pula tak dapat cuti tu...ada banyak plan ker time SPM tu sampai nak cari guru ganti?

13may said...

meh aku tolong ganti...

upah rokok pun dah kira ok :D

13may said...

meh aku tolong ganti...

upah rokok pun dah kira ok :D

Followers