Hari Ini Sangat Panas

Masuk bilik air, basuh kaki..ahhh dingin bangat air dalam kolah ni. Tenung-tenung air dalam kolah. Perghhh..kalo aku berendam ni mesti best. Dalam kepala dah terbayang badan landing dalam kolah, bestnyerrrr.....

Keluar dari bilik air, "Dibah, aku panas la...Nak berendam dalam kolah tu boleh tak? [siriyes!]".

"Pegi la, tapi lepas tu kamu kuarkan balik air kolah tu, itu nasihat aku".

Isk, macam mana ni. Panas sangat arini. Ditambah dengan rasa penat sbb saya merayau-rayau ke bandar diraja pagi tadi sampai tengah hari.

Last2, pegi dapur, bukak peti ais, bukak pintu atas, bukak pintu bawah, berdiri tegak sambil masukkan kepala kat bahagian beku. Fuhhh.... bestnya. Kan best kalo berpuasa kat negara sejukkkk... Nikmat betul sejuk peti ais ni. Rasa nak masuk satu badan dalam peti ais nih!

Tiba-tiba mak datang....

"Kamu nak jadi Maisarah macam dalam drama tu ker?"

Hehehe... teringat kat Maisarah dalam Diari Ramadhan Rafique ;)

5 comments:

KU> said...

haiyaa..kamu ni dah buang tabiat yek?masuk kepala dlm peti ais.Panas tu biasa lah,dah bulan ni pun bulan kepanasan kan-Ramadhan.hehe,jgn marah Aaa.SLMT HARI RAYA :)

Mazudi said...

Boleh ker?
Melampau jugak temperature kat tempat awak ni.Dugaan tu.

Selamat Hari Raya Dari Kami Sekeluarga untuk Dayah.

ad3ck said...

kat sini hujan jer..sejuk plaks tuh..

btw
"Kan best kalo berpuasa kat negara sejukkkk..."

org kat negara sejuk akan cakap
"Kan best kalo berpuasa kat negara panassss..."

betul.

arianna adrizal said...

haha! akak pun tgk cerita tu. kelakar tgk budak2 tu. tp harus diakui kecik2 lg da pandai berlakon :)

teringat ms kecik2 time nk pegi skolah agama, kami singgah kedai bli air batu. lps balut dlm sapu tangan. utk kurangkn panas. haha.

hayad said...

ku--> hehe, biasa la kdg2 buang tebiat ;)

mazudi--> kdg2 je melampaunya

ad3ck--> ye ker? pandai je ko. aku tak caya! hahaha

kak anne--> best kan citer tu ;) seb baik tak msk mulut ek ais batu tu ;p

Followers