Projek Cari Duit Selesai!! ;)

Thanx to my teman gaduh saya ari2 (baca: adik), yang sudi jugak buat banner untuk lekat kat bekas kuih raya saya. [Itu pun setelah puas bertikam lidah]. Saya akui saya ni bofodohfoh sket bab-bab adobe nih,huhu. Kuih-kuih ni dah selamat dihantar ke sekolah menengah yang berhampiran untuk dijual. Kepada guru-guru yang merasakan tiada masa dan merasa malas untuk buat kuih raya, silalah beli homemade cookies saya ni. Dijamin halal, bersih dan sedap! :D BID'S COOKIES diambil sempena nama mak saya, sebab dia yang bg modal. Saya mana ada duit, tengah dibelenggu kemiskinan,haha.

MESTI RASA, BARU TERASA!! ;p

17 comments:

Fuad said...

Pergh..Cantik2.. Memang ada class.. Musti laris la nih.. :-)

13may said...

Whoa...bisnes menarik nih...semoga success!

ps: tempeyek takde ker???

NuRuL said...

pergh..siap ada labbelling nih..
maju member aku nih..
awat tak guna nama tradisional dayah..sumanya english version nih..hehe

Mazudi said...

Waaa... satu pencapaian yang bagus ni.
Ada sistem MLM yg cari kaki kaki tu ker. nak join nih.

kemat said...

moga sukses.. kalau laku thn depan leh luaskan pasaran lagi

Sikenit Comel-AminBakish said...

good luck dayah.. smg jd businesswoman yg berjaya..hehe :D

hayad said...

fuad--> harap2nya laris lah,hehe

13may--> tempeyek tak reti buat ler, nk kena blajo nih

nurul--> heh heh, aku guna english version becoz "i look stupid if i use malay version",hahaha!

mazudi--> MLM? takde2..saya anti MLM,huahuahua

kemat--> insya allah...

kak aminbakish--> ;) semoga diizinkan-Nya

ad3ck said...

kater2 utk bisnes ko neh:

sikit2 lamer lamer jadi bukit..kechik2 dulu lamer2 jadi besau..

per pun, semoger berjaya!

akirasuri said...

oh menarik...ha ha ha...tahniah-tahniah...

hayad said...

ad3ck--> mekaseh ;)

akirasuri--> mekaseh jgk,haha

riena's said...

Hai hayad , tak nak bagi ka riena rasa ke? Mesti sedapkan. Bukan k riena taknak publish gambar baby or family kak riena buat tatapan hayad , tapi k riena takada kamera digitallah. Kalau hayad nak sangat gambar tu, k riena boleh kirim melalui pos. Bagi alamat k. Atau kalau hayad rajin cal la k riena kat no : 013-3618455 . Ok, bye.

arianna adrizal said...

talian bebas tol tp kena cukai kan.. kan.. hehe!

kalau akak nk oder cane, bole delivery ke? :)

btw, 13may,.. tempeyek tu apa?? y sy taulah rempeyek, tepung & kacang yg digoreng jd kerepek. selalu org jawa buat tu.

hayad said...

kak riena--> oh, ye ker? xpe2, dayah save je no pon akak dlu

kak anne--> btul la tu kak anne, rempeyek, tp kdg2 ade gak dengo org sbt tempeyek, tp yg betulnya rempeyek kan? kt cni dayah selalu order jer kt org2 tua yg rajin buat.

buat ms ni pasaran kuih masih tak meluas ke seluruh mesia, tu pyh sket tu utk delivery,ehe..tunggu la beberapa thn nnt,ekeke

lidah penghunus said...

assalamualaikum jemputlah ke http://lindunganbulan.blogspot.com dan http://karyamuslim.blogspot.com

faisal said...

waaa,sedapnye nampak kuih tu...nk order jauhla plak wak...~hiks.

zwitterion said...

cayalah..

hayad said...

lidah penghunus--> sy sudah ke sana

faisal--> takpe2...jauh2 mmg sy tak anto pun,hikhik

kak zwitt--> cayalah jgk! ;p

Followers