Nak Jawab Tag dari Akirasuri

1) 1 Ramadhan 1427 Hijrah anda berbuka puasa dengan siapa dan dimana?
---> Berbuka dgn mak, abah ngan adik di rumah di sebuah kampung di perak

2) Apa persiapan anda menjelang hari raya?
---> Dah beli baju raya tiga pasang, tudung je tak cari lagi

3) Sepanjang sebulan berpuasa, agak2 kemana lokasi berbuka yang akan menjadi pilihan anda?
---> Mmg tiap2 hari berbuka kat umah di sebuah kampung di perak

4) Pendapat anda,berbuka puasa di Hotel?
--> Tak pernah berbuka kat hotel, tp rasanya tak suka lansung!

5) Adakah anda suka menghantar kad raya (by pos) kepada rakan2, sahabat handai dan kekawan anda?
---> Yer, saya suka hantar by pos, tp thn ni tak anto sekeping pun, huahuahua. Harap maaf sahabat2ku, thn dpn aku anto kad raya khas untuk korang sumer, ngeh ngeh!

6) Oleh itu kirimkan lah kad raya anda di alamat berikut:
---> sesapa nak anto kad raya kat saya boleh anto kat alamat "sebuah rumah kampung, di sebuah kampung, di perak" ... hohoho

7) Orang - orang yang namanya ada dibawah kena jawab tag ni..
---> rasa2nya dah ramai kena tag yg nih... nak suh nurul^sensei jawab plak. If cify, min baca entry ni, hangpa pun jawab la ek? Kak ayu ke kalo terbaca entry nih..hehe. Aaaa, si Ad3ck, asik ckp boring je kat blog dia, ape kata ko buat,haha!

8 comments:

ad3ck said...

ee..benci tau..muahaha~!

Yasz said...

camne jer nak jawab tag ni?nak kena paste kat blog aku ..pastu aku tulis jwpan dia ..gitu?eh..malas la...sbb soalan2 dia tu xreleven ngn aku..aku dah lama dah tak sambut raye meriah2 cam zmn skola dulu..kad raya haram xbli dah..sape jeer bli weh...??baju raye..ape barang main 3 pasang, 10 pasang ker..dah tua2 ni...simpan2 ler duit tu wat blanjer bende lain, silap ari bulan kena kasi kat org duit raya lak..aku tahun ni..bj raya ntah ade ke idak...kalo smpat sabtu ni shopping,sempatla..kalo idak aku bli baju utk keje jer...lagi baloi gitu..haha..kesimpulannye,,aku takmo la jwb tag ko ni..kekekke

hayad said...

ad3ck--> eleh..benci plak...auw! :p

yasz--> wooo...wooo, pjg tol ko membebel min. Kot tak nak buat pun takyah le buat :p dari kata2 ko ni, dpt aku simpulkan ko dalam keadaan tertekan menyambut lebaran yg bakal tiba nih,ekekeke.

Ini mungkin kerana kerja yg bertimbun yg perlu ko setel, tak pun ko dpt cuti ry kjp jer, boss ko kedekut taik idung masin tak bg duit raya, pastu ko plak kena saman ngan polis psl korek idung masa bawak kete, kan kan? ;p

Aku simpati sbb ko tak dpt nk smbut ry mcm zmn budak2 dlu, psl tiap kali ko g umah org, msti orang cam muka ko dh mcm mak org, lalu ko pun tak diberi duit ry, tp aku alhamdulillah, ms diingat bdk form 5,ekeke :p

takpe min takpe...bawak besabo dan bertenang. Akhir kalam, balik lah perok ry nnt ;p

akirasuri said...

ha ha ha :))

NuRuL said...

hampeh...aku lak yang ditag!!!

hayad said...

nurul--> ala, jwb jer :)

Yasz said...

ceh..hampes...weh aku tak tertekan koje ler..aku cuti raye 1 week tu..cuti paling lame penah aku dpt sejak 6 bulan ni...kalo idak cuti weekends jer..nikmat2...lor..hang jer yg taktau..aku kalo bab2 raye ni..mmg slalu cenggitu, tak meriah..sejak skola2 lagi dah camtu.tp yg meriah tu pabila aku leh wat reunion member2 n buat double celebration :deepa-raya gitu...time raya ni la, nak kekalkan balik silaturahim ngan member2..sape kate aku raya tak meriah..hehe..cuma stai dia beza skit dr hang..bab duit raya takpa, tak hingin pun, segan2 la skit wei, at least aku tau la..aku dah tua plus matang..hahah..perasan222...okler dayah..selamat menyambut ramadhan ni..tinggal brapa ari jer lagi..n maaf zahir batin ler aku ucapkan awai2 yer..

chieffy said...

aku tak tau nak jawab camana tag ni..tapi yang pasti..raya tahun ni kureng meriah tanpa kehadiran kakandaku kat pahang tuh..hhaaa...rya ke4 lak dah kn balik...exp banyak lg yang tak siap ngan result yang ntahpapapa..5hb lak dh start exam- 18hb...hidup makin huru hara...harap tahun depan aku dah boleh bagi duit raya utk sepupu sepapat and yang paling penting untuk mak ayah aku...huhu...selamat hari raya..maaf zahir batin!!

Followers