Cari Makan

Hari ni tak ramai students datang. Sepatutnya pagi ada P&P. Lepas rehat baru mula gotong-royong. Tapi dah jadi gotong-royong dari pagi sampai balik. Hehe. Bebudak ni jenuh nak kena kerah buat keje. Yang rajin tu buat sungguh-sungguh la. Macam si R*z*l, N**v*n, Ak*f, sekejap tolong, sekejap pi main gitar. Bila disuruh baru tolong balik. Pastu main gitar balik. Sabo je laaa.

Nasib baik sempat selesai setel papan kenyataan belakang dan depan. Lepas ni nak kena beli langsir pulak. Saya janji dengan diorang nak tukar langsir kelas. Tak mahu guna yang sekolah bagi. Warna langsir sekolah bagi, nak pandang pun tak best. Warna lesu ya amat!

Bilik guru pun guru-guru bergotong-royong kemas. Rasanya sekolah ni paling banyak membazir kertas. Nasib baik kertas ni boleh recycle semula.

Balik dari sekolah, kami yang bujang-bujang ni rasa nak beronggeng seketika.

"Wei, jom pi makan!"

"Kat mana?"

"Aku nak makan kat tempat yang ada air buah dan ada pemandangan yang best".

"Jom pi Tropicana Golf Result nak? Ada jiran aku kat kampung anak dia Chef kat situ. Dah banyak kali dah abang tu ajak aku g". Kata saya.

"Haa, jom la".

"Tapi aku tak tau la kat mana location Tropicana Golf Resort tu, ehee..".

Pikir punye pikir. Memang buang masa betul pikir tempat nak makan jer. Last-last decide makan kat Damansara, ape ke nama tempatnya ntah. Sekali sesat, tak jumpe. Akhirnya makan kat Taman Tun. Restoren Santai. Ok la, ala-ala Kopitiam. Eksklusif dan murah. Harga amat berpatutan dan sedap.

Licin licauuu

Tak dapat posing muka, posing tangan pun jadi laaa...




2 comments:

Chekgu BaniHassim said...

yg mane satu tgh cik dayah??? tentulah yg berinai itu kan??
huhu

hayad said...

yg paling itam tu lah tangan saya, haha!

Followers