Berurut. Bestttt...!!!


"Aaa? Urut free? Biaq betoi? Kat mana? Betul ke free?"

"Iyer..freeeee!".

Memang syiok gile! Dah la free. Pegi la hari-hari pun. Nama tempat ni CERAGEM. Kita baring atas katil. CERAGEM ni teknologi Korea. Dalam katil tu ada batu panas yang akan bergerak sepanjang tulang belakang kita.

CERA maksudnya panas, GEM maksudnya batu. Ia menggunakan konsep tradisional la juga iaitu urut dan bertungku. Bila buat urutan ni digalakkan pakai baju putih untuk kesan yang lebih baik. Daripada testimoni, banyak juga orang yang mengalami masalah ada penyakit, lepas berurut dengan CERAGEM, penyakitnya sembuh. Kalau nak lebih mujarab, kena konsisten 3 bulan lah.

Thanx to Nurul yang memperkenalkan saya pada CERAGEM. Dah la dekat je dengan rumah. Kat Kepong je CERAGEM ni. Nampaknya lepas ni, lepas balik sekolah boleh terus pergi berurut lah, hehe. Boleh ajak my housemates ;)

Err..kalo nak beli katil CERAGEM ni pun boleh. Tapi harganya 10k lah! Tapi dah dia bagi free je, buat je lah yang free. Tapi kot jadi jutawan Power Root ke, rembat la 4,5 ketul katil :p

5 comments:

cikgu jawe said...

mcm2 teknologi urut ni ye. tp tak lwn yg kampung punya. yg manual jari jemari lg power kot. hehe

aku pernah cuba yg kerusi urut tuh. tp geli geleman pulak. mcm ada belut merayap kt belakang. =P

Mazarina said...

eh, cam spupu sy ada citer die pi tmpt ala2 mcm nih la...free...kat kl...tp last2 dia pujuk suami belikan satu utk wat kat umah. 15k tak silap sy..best giler..waaaaaa..

DeeN said...

Pergh. Biar kentang. Free?
Hang try dulu, kalo berkesan, hang beli katil tuh sebijik. Pastu hang bukak kedai "baring sambil berurut". Hehe

hayad said...

cikgu jawe--> urut tangan pun ada kelebihan. urut yang dimodenkan pun ada kelebihan. ikut masing2 lah mana yang selesa ye tak.

kalo aku lak, aku lg geli urut tangan. terutama tang perut. mmg aku tak tahan. geli! jadi keras perut nak menahan kegelian pabila disentuh.

mazarina--> aha, ye la tu maza. best kan? sape dah buat dia mesti kata best! hehe

deen--> haha, baik aku mintak kat CERAGEM bukak centre aku sendiri :p

Anonymous said...

Bende ni mmg betul2 berkesan. Ayah aku ade kencing manis n ulser usus yg teruk. Silap makan benda pedas sikit terus buang air. Dia try ceragem ni dalam 2 bulan, trus ok perut dia. Last2, ayah aku bli satu letak kat umah.

Followers