Tak Nak Balik Kota Lumpur!

"Cepat! Cepat! Transfer gambo dalam laptop. Nak save ni". Kata kami.

"Alamak!!! Cabel tak bawak...".

"Ala....". Serentak.

"Tu la, lenkali beli camera ada memory card. Ni nak moden la konon, camera built in memory card. Tengok skang dah tak leh nak amek gambo-gambo". Grrrr....

Setakat ni, ini je gambo ada. Nanti saya upload lagi :D





Saya tak nak balik KL. Nak dok Taman Negara lama-lama lagi. Uwaaaa!!! Tak nak balik Kolumpo! Tak nak balik! Uwaaaaa!!!!


________
Hari ni saya MC, hehe. Penat!

"Doc, saya hiking, jungle trekking, swimming, otot kaki sakit. Nak naik turun tangga pun sakit. Saya nak MC".

"Ayooo, tadi 2 orang students mintak MC, sekarang cikgu pulak".

"Hehe, asek student je ponteng. Cikgu nak poteng jugak!"

Doctor berbangsa Singh tu gelak je. Sebelum saya keluar dia menghulurkan gula-gula kat saya,haha!

12 comments:

arsaili said...

salam..nape dia hulur gula2...patut awak hulurkan dia sebab bagi mc..ahaks

hafiz238 said...

wah...best nyer gi Taman Negara. Lain kali beli satu memory card yang bersaiz besar eg 128, 256, 512 MB :)

NuRuL said...

takde ker ole2 dari taman negara dayah..hehe

hayad said...

arsaili--> watpe bg dia gula2. sy dh bg 30 hengget kt dia utk dptkan MC :p

hafiz238--> not the memory card's size prob. cuma camera kazen sy tu tak guna memory card. memory card dia dh siap psg dlm camera. mmg kena gna kabel utk transfer gambar

nurul--> ada.don wory. utk membe aku beli. diri aku sendiri yg takde :p

k-riey said...

len kali cari 1 buku surat mc yg da sain.
nak ponteng, cume tulis sebab je. haha
isk, arituh gi melake, ni taman negare lak.
mase tak cuti da jalan2 sakan.
kot2 cuti tgh taun nanti sampai ke pluto dia jalan2. =p

cikgu jawe said...

dok dlm hutan kdg2 lbh selesa dn tenang. takyah pikir benda2 cerewet dn rumit2 nih.

mesti best dok dlm sana kan. aku tak pernah sampai lagi taman negara nih.

faisal said...

slm hayad,amboi amboi seronoknya dia berjalan sakan,hehehe..:) dah lama tak naik bot,huhuu...jeles je tengok gambar2 cikgu nih,huuhuu

hayad said...

k-riey--> tu la, awak tlg la dptkan saya doc yg leh sign siap2 satu buku MC tu..hehe. Pluto tak g kot, psl saya tak tahan kesejukan yg melampau :p

cikgu jawe--> ape yg aku boleh cakap : MEMANG BEST GILER!!!

Faisal--> mmg sengaja bg jeles :p

saudagar gaRAM.. said...

gua tau kenapa dia bagi gula2..


pasal masa dia bg 2 student tu,dia bg juga gula2..



atau dia nampak lu pun masih lagi nampak macam student..




hahahaaaa...salam singgah

CikguZue said...

best kan taman negara tu. saya pegi time kursus2 je. and the first time ambik cuti sehari lepas tu. memang penat dan tak larat.

p said...

ni taman negara mana?
cam best je..
ade tak maklumat die?
nak pi gak..

hayad said...

saudagar garam--> sy muka matured ni takkan la dia nmpk cam budak2...hehe

cikguzue--> aah, mmg penat!

p --> p taman negara kuala tahan, eh ye ke? den plak tak pasti neh,hehe

Followers