Malam Ahad

Muzik doraemon berbunyi.

Buka inbox. Azwa sms.

"Oit! Watpe mlm ni? Kul 9 aku nak dtg umah ko. Nak pass ketas soklan kt Nor. Pastu lepak kat Hartamas nak?"

"Jom! Aku ok je. Nak dkt sampai nnt roger aku blk".

Pukul 9.30 Azwa sampai. Nor dengan saya siap sedia menunggu ketibaan beliau.

"Nak gi makan mana ni? Hartamas Square?"

"Boleh jugak".

"Tapi crowded sangat la situ. Aku malas btul datang sini. Kang jumpe anak murid kang..."

"Hahahaha..wat bodoh je la, haha".

Mentang-mentang minggu exam, malam-malam memang rilex. Tak perlu prepare untuk P&P esoknya. Ni lah masanya nak ringan-ringankan sikit kepala otak. Setelah melakukan perbincangan yang siriyes, kami menempatkan diri kami di OldTown je lah!

Duduk-duduk, amek order, makan-makan, sembang-sembang, minum-minum, gosip-gosip, sok sek sok sek... Tiba-tiba...

Weiiiii!!! Nabil!!!

Nabil kat sebelah. Nabil kat kedai mamak sebelah OldTown, hehe. Sebelah meja kami je pun. Rilex..rilex..control cun. Jangan nampak sangat kita ter'gila'kan Nabil, hahaha!

"Dayah! Ko la pi la cakap. Ko kan mempunyai keyakinan diri yang sangat tinggi".

"Banyak la ko. Aku jugakkkk.... Jap jap!"

Lepas menghirup Xi Mut Milk Tea, saya toleh belakang.

"Nabil, boleh bergambo sama-sama tak?"

"Eh, boleh boleh".

"Tu la, sape suh jadi popular sangat". Ini adalah ayat pemanis :D

"Takde hal..takde hal...". Kata Nabil.


Kami telah mengarahkan kawan Nabil untuk meng'snap' gambo kami.


Dalam masa yang sama saya meng'es-em-es' adik saya untuk mengjeleskan beliau!


_______________________
Dib! This entry is dedicated to u and mak yang minat Nabil, hehehe :p


*** Nak siap-siap dulu. Jap lagi nak ke Ayer Keroh, Melaka. Ada kursus. Fuhhh, cuti-cuti malaysia, jom! :)

12 comments:

ruru said...

dayah..
jelesnye dpt jumpa Nabil..
nak gak

nUr@dDeEn said...

Ooo.. baru aku tau, ko memang peminat Bang Bil ek? HeHeHe ... Arghh!! Lu pikir le sendiri! ;)

dib said...

oi kakyong!
x jeles tao ngak?
siot lah.
tapi kan,
aku ter'wondering' sekejap.
knp gmbo ko dgn nabil tu,
muke ko terlampau ler gedixxnye?
haha!

cikgu jawe said...

erk.. nabil tu sapa? cikgu ngajar mana tuh. blurrr sungguh aku.

achik said...

oh.. peminat Nabil rupanya.. ;D

NuRuL said...

ish..ish..sungguh jeles tol aku nengoknya..tak aci!!! Naper ek..aku rasa macam muka hang ngan nabil nih lebih kurang sama jer..haha..eh..awat tak mintak no phone sekali..hehe

k-riey said...

isk, ambe ni jahil bab artis2 nih.
err, ni nabil yang mentor dulu ke?
ke student cikgu? hehehe

akirasuri said...

Hahak!
Dayah sengeh lebar dapat bergambar dengan Nabil :D

hafiz238 said...

err blur kejap, siapakah nabil ni? dia kawan dayah ker?

arianna adrizal said...

memula td konpius gak. sbb ada beberapa org nama nabil.

alaa.. akak hari2 jmpa nabil. adik akak la nabil <--- ada unsur2 jeles sket ;p

izinni said...

SIAPA NABIL TU? kenapa aku tak kenal pun ....

nurnana said...

aku dengki...sekian..

Followers