Cuti- Cuti

Jumaat-Sabtu, berehat-rehat di atas Bukit Fraser. Mula-mula sampai rasa bosan nak pengsan! Tak tau nak buat apa-apa. Frase Hill tak macam Cameron Highland. Tak banyak tempat pun nak lawat.

Tahun ni saya dan Pn.Florence jadi guru Ketua Ting. dan Pen. Ketua Ting. Saya dan 7 orang lagi guru jadi guru pengiring Perkhemahan PRS dan Ketua Tingkatan 2008. Nama je perkhemahan tapi dok kat apartment!

PINE RESORT
Kami sampai kat atas dah tengah hari. Rupa-rupanya Pine Resort tak sediakan makan tengah hari untuk hari pertama terpaksa la menapak ke Pusat Bandar (tapi tak rupa bandar) untuk mencari sesuap nasik. Lepas perut dah kenyang, apa lagi, main-main tangkap gambo la.


Jam ni menunjukkan waktu yang betul.


PEJABAT POS - sorang je pekerja dalam ni.

BALAI POLIS

Deretan kedai makan. Mahal wooo!!!

Baru beberapa jam dok atas ni, saya rasa macam nak balik KL cepat-cepat jer. Bosan seh!

Malas melayan perasaan, baik saya pun berposing dengan budak-budak neh!

Padang Golf. Hari Ahad ramai jugak yang main golf kat sini. Sanggup tu naik Fraser Hill.

Memang bercuti sungguh la kami. Pasal semua aktivit exco-exco yang handle. Cikgu tolong tengok je, hehehe.

Rupa-rupanya, aktiviti kami selama 3 hari 2 malam tu sama juga dengan aktiviti Kementerian Pembangunan Wanita. Kami suruh exco pi jemput Dato' Dr. Ng Yen Yen ni merasmikan aktiviti kami pada malam tu.

Dah orang panggil bergambar, kita join je la...

Hari kedua : Melepak-lepak makan jagung sambil tunggu budak-budak main Amazing Race. Mencik betul jadi fotografer profesional ni. Muka mesti takde dalam gambo.

Kami sewa basikal untuk tengok-tengok budak-budak ni berAmazing Race. Saya bangga dengan diri saya kerana mampu mengayuh basikal mendaki bukit. Boleh masuk bertanding Raja Bukit la pasni, hik hik.

Sambil mengayuh kita snap-snap la sekejap.

BANGLO GLEN. Malam-malam mesti best buat Amazing Race kat dalam banglo ni, muahahaha!

Ketua Tingkatan dan Penolong Ketua Tingkatan

Pembimbing Rakan Sebaya

Saya ada snap gambo bunga cantek. Takmo letak sini pasal takut orang curi, hehe. Saya nak anto masuk pertandingan foto :D

Eh, dah la. Nak marking paper science ni. Saya tak abeh tanda lagi. Budak-budak dah tanya. Tapi saya auta kata dah siap marking, cuma tak total up markah je lagi, hik hik! :p




13 comments:

arianna adrizal said...

ooo.. akak pun penah g sekali. dok kat pine tu gak. fraser hanya seswai utk g honeymoon kot. sbb sejuk, sunyi & sepi. hehe.

achik said...

wah.. bestnya.. :)

jeff said...

apa kabor hayad ..

best naik ke fraser hill tu. walaupun tak byk tempat nak dilawat tapi yg penting dah sampai ke sana

CikguZue said...

salam ziarah...
best kat Fraser. lebih sejuk dari Cameron.

Syam said...

salam hayad..bestnye dapat jalan2 kat bukit fraser..bile lah agaknye patik bleh sampai ke sana.. :)

nUr@dDeEn said...

Isk,mane satu cikgu, mane satu anak murid neh. Sepesennnn jer ketinggiannya. Hik hik hik ..... *larikkkkkkk*

pB said...

salam hayad

kak pB pernah sampai kat atas tu.

dok satu jam pun dah rasa nak balik

nyesal sebab ambik cuti lak tu ...


hu hu hu

Kasawari said...

perghhh bukit fraser? dulu waktu kecik kecik dulu pernah tinggal di sini.. Ayah pasti suka tengok gambar balai polis tu.. sebab ayah dulu kerja disitu..

neeziee said...

nampak cantik.
teringin nak pegi.

Fuad said...

Cuaca dia best. Cantik2 gak apa pemandangan dia. :-)

k-riey said...

bestnye jalan2 handle kem student.
nway, BM ngan BI pendek je tindakbalas redoks @ redox.
french bengong sungguh.. panjang;
oxydo-reduction

hehe, tetibe teringat Chimie bile masuk blog cikgu chimie.

akirasuri said...

Wah! Besh besh!

Jeles :|

fiq said...

cantik! bunga2 tu. maksud aku bunga2 yang berposing tuh. hahahah

Followers