Entry Ke-202

Suatu hari saya menelefon emak di kampung.

"Mak! Bulan ni orang dapat tunggakan! Hehehehehehehe...".

"Tunggakan ape?"

"Tunggakan elaun umah, pastu ada la tunggakan apekebendentah! Ingat nak beli ****. Nak bagi nampak sikit duit yang dapat tu".

"Haa... beli le. Dari duit kamu tu habeh ntah ke mane. Jangan nak berbelanja tak ingat dunia! Ada duit tu simpan sikit-sikit! Kita kalo takde duit takde sape nak tolong! Kena sendiri la beringat! ". Bla, bla,bla lagi.

"Hmmm... Yer....Hmmmm... Hmmmm. Yer". Ini je mampu sebut pasal peluru tengah keluar bertubi-tubi. Tak sempat nak tepis :p

Dan last sekali...

"Jangan nak berjalan je keghojenye! Mengabehkan duit tak tentu hala!"

Alamak! Baru plan nak bagi tahu tentang plan nak berjalan. Adehhh.. tangguh dulu la. Err, bukan tangguh berjalan, tangguh untuk bagitahu. Hehehe. Tunggu di lain masa yang sesuai :D

14 comments:

cikgu jawe said...

ehehe.. tahniah le dapat gaji. lama tunggu nih. iye. sokong mak kau. ada gaji tu beringat. jangan nak joli sana sini. simpan duit tu nak kawen. pastu duit tu simpan sikit kumpul nak gi haji. pastu beli le tanah buat cucuk tanam. jangan nak berjalan je keroje dia. pastu duit tu belanja cikgu jawe makan2.

hehe.

faisal said...

waaaaa, mesti byk nih..:) silalah blanje sy cikgu ye,hahahaaa

ruru said...

aku tau kamu nak beli ape..
oven ye..
hehehhe..
pe yg mak kamu kabo tu sama ngan ape yg mak aku slalu pesan..
tadah telinge je le
:p

arianna adrizal said...

adiah kak anne jgn lupe taw! *kelip2 mata tanda caring*

akirasuri said...

Woah! Beshnya!
Sila belanja aku!!
Hahak!!

Erk! Wey!
Nak pi jalan mana?
Nak itut!!

NuRuL said...

daku tak sabar menunggu giliran nak dapat tunggakan nih jugak..kekeke

hayad said...

cikgu jawe--> aku bkn dpt gaji la. dah lama da dpt gaji.kalo sethn tak dpt gj, mau mati gue :p nak belanje ek? kita dua je ek! candle lite dinner okeh! i pick up u at 8 okeh! hahaha

faisal--> nak belanja ek? kasi buah naga dulu :p

ruru--> hehehe, pandai betul kamu teka ruru :D

kak anne--> do contact me if u wan me to belanja,hik hik

akirasuri--> ok, make sure bila aku tegur kt ym tu, kalo aku tye "tgh watpe" means i ask u whether u free or not, understood?? :D

nurul--> dpt lmbat lg byk la dapat. so, dah masuk april skang ni.phm2 la tau,hahahaha :p

cikgu jawe said...

apa? candle lite dinner?. hahahaa.. ape KL nun takde letrik ke?.. huahuahua..

khairnaj said...

kak dayah kena belanja sy. hahahhah.. ada calon nak kenalkan dgn kak dayah.

NuRuL said...

aik adik aku nih..kakak dia pont akde calon lagi..nak kenalkan kat hang dulu..ini sungguh tidak adil..kekeke

hafiz238 said...

duit simpanan tu sekurang-kurangnya boleh dibuat pelaburan. sikit-sikit lama-lama jadi bukit :)

hayad said...

cikgu jawe-->tak romantik lansung ko ni,kekekke.reject ah! wakakaka

khairnaj--> iyer?? siapa? lawyer? majestret? doktorrr?

nurul--> er, nurul, silalah jeles! hak hak

hafiz238--> iyer betul :)

khairnaj said...

hahahaha... dgn pak guard nak tak? umur 24. part time jadi cikgu komputer kat giat.

hayad said...

khainaj--> hampehh jerk dia ni.kensel nak blanja!!! hahahaha

Followers