25th

Today is 13 April 2008.

And Today is my birthday! :)

Happy Birthday to me! :)


Semalam saya keluar dengan Kak Esha, balik rumah sudah pukul 1.30 pagi. Bukak pintu bilik. Gelap! Tiba-tiba...

"Hepi Buffday!!!". Saya tengok ada sebijik kek atas katil.

Suka. Seronok. Gembira. :)

Terima kasih Nurul!

Terima kasih Siti!

Terima kasih Nor!

Terima kasih Kak Esha!

Rupa-rupanya Nurul dah berpakat dengan Kak Esha.

Kami bersembang sampai pukul 3.50 pagi. Pukul 4 baru tidur. Tidur nyenyak. Saya mimpi saya ada anak. Baby perempuan itu comel sekali. Saya rasa sayang sangat baby tu. Tiba-tiba tersedar jam henfon berbunyi. Bangun sembahyang subuh. Tidur semula.

(Penah beberapa kali mimpi ada anak. Kali ni yang ke berapa pun tak ingat)

Pukul 11 pagi bertolak ke Pesta Buku. Beli lagi buku. Adoi! Takpe, hadiah buat diri sendiri :)


Sekali lagi beli buku Faisal Tehrani - Tunggu Teduh Dulu.


Tapi kenapa Faisal tulis "Hidayah, semoga 'lurus' selalu"?

Lepas Faisal autograf, terus saya simpan masuk dalam plastik. Masa makan belek-belek, baru perasan. Kalau saya perasan dari awal, pasti saya tanya terus pada Faisal. Pada buku Nurul, dia tulis "Semoga sentiasa bersemangat". Agaknya saya ni suke buat perkara lagha kot,hehehe. Kena muhasabah semula ni. Berkebetulan dengan hari jadi saya hari ini pulak kan? ;)

Yer, perlu muhasabah diri dan jadi lebih baik setiap hari.


____________
Tiba-tiba rasa rindu kat kampung. Terutamanya rindu kat mak. Nak balikkkk...


**Updet : Saya rasa saya dah faham maksud Faisal. Ia adalah maksud nama saya sendiri. Yer, semoga saya sentiasa 'lurus'. Ameen.





20 comments:

cikgu jawe said...

yay! 1st!

selamat hepi besday ke 25 dayah. eh.. sampai mimpi2 dpt anak tuh. apa yg korang sembangkan sblm tidur tu?

cikgu jawe said...

jalan hidayah yg lurus. kan selalu doa cam tuh.

biar lurus hidayah wahai si hidayah. jgn lurus bendul sudah..

hafiz238 said...

happy 25th birthday. Semoga dayah akan selalu berada di dalam jalan yang lurus :)

Azhar Ahmad said...

Heppy besday.... seronok nampak jumpa faisal tehrani

NuRuL said...

jom balik kampong..aku pon rindu gak nih..huhu

Dandelion said...

hepi besday dayah! all best wishes to u. uhuk sedih tatkala tgk kek tu. sbb xleh mkn manis2 :(

ps- mimpi anak.. tanda2 nk jmpa jodoh soon kot hehe :)

tuan tanah said...

Happy Birthday.
May Allah bless you.

Khairnaj said...

hwpi besday cikgu. sy bagi pilihan ni cikgu nak telur ker tepung??? hehehehe

ainul said...

salam dayah..hepi belated befday..sori, telambat skit je kan..hehe..smoga sentiasa dirahmati Allah.. camne leh mimpi ade anak ni??hehe..petanda tu..jeng2..

nUr@dDeEn said...

HeHe ...
Aku baru nak wish besday..
Rupo2nyo ko lagi advance, siap letak cake lagi :p
So, Selamat Menyambut Hari Kelahiran yg ke '52' ..

Hoh! Heh! Huh!
Kali ke 2 ek, ko g 'ngorat' akhi Faisal neh. Nak kene rotan?!! HaHaHa..!! Semoga Hidayah ini sentiasa berada dlm hidayah yg lurus! Ku doa ko panjang umur, murah rezki, diberkati, diredhai NYA!! Amin!!

arsaili said...

happy belated birthday..yea..supa mujur lurus melintang patah..errr

achik said...

hepi belated besday Dayah.. semoga panjang umur murah rezeki dan lurus2 slalu.. ;)

oh2 banyaknya beli buku.. jeles.. daku x berkesempatan nak pegi pesta buku kali ni.. huhu..

ruru said...

wah..
tunggu teduh dulu ..
jenuh nak abiskan tu :)
i pegi dua kali gak
kali kedua dpt jumpa SN A Samad Said..
kali ke2 gak dpt buku best2 :)
btw..happy besday..
err..da 25 eh..
i blom lagik :P

hayad said...

milloin of thanx for all the wishes, fren! :)

akirasuri said...

Dayah!
Epy belated besdet..

Eh? Apsal aku tak ketemu sama lho pada hari kejadian jugak ek?
Ha ha ha!
Kalau dak boleh kita beramas mesra [baca: kau belanja aku makan]

hahak!

khairyn said...

selamat hari jadi (terlambat) untuk dayah

err semoga tidak bengkok (???) :)

arianna adrizal said...

yg keberapa niii??? tempting gler kek tu.. meleleh ayaq liuq

org ckp [akak xckp.. taip je ;p] mimpi baby gurl, petanda baik! insyaAllah..

Anonymous said...

salam saya pengunjung setia blog ni. lewat banyak ali lo. hehe talak hal. Happy Birthday. :)

Hafiz.

banat @ saffa @ hazwani said...

salam...kak hayad
haha!!!
hepy besdey, asif lmbat wish

Kasawari said...

tak terlambat nak wish ek

semoga panjang umur, murah rezki dan dipermudah kan segala urusan dunia dan akhritat..amin..

Followers