Sweet

Hari tu azhar ahmad ada cerita pasal gula-gula ni. Ada peminat bagi pada dia. Kebetulan anak murid saya juga beri pada saya. Sekali makan rasa nak lagi. Esoknya, terus saya minta dia belikan untuk saya.

"Satu berapa?". Tanya saya.

"30 cents teacher".

"Orait. Belikan saya 20 biji!".


Saya makan gula-gula berasam boi ni sampai luka-luka lelangit, hehehehe :D

11 comments:

cikgu jawe said...

1st! yay!!..

apa jenis jajan tu ek? lain macam je. hehe.. halal ke? hehe

hayad said...

cikgu jawe--> yg merah tu asam boi yg org selalu gna wat aiskrim asam masin tu, then asam tu disalut dgn gula pekat. aku yakin halal. xde la was2 lg :D

rien said...

salam~

glamer ek gula2 tu...
kakak ngan adik saya slalu beli sampai sepacket...
tapi saya suke part asam boi tu je sbb gula pekat tu terasa sgtla manis ;)

NuRuL said...

ooo..gula pekat..iyo2 jer aku ingatkan madu. kat petronas sini 20 sen jer satu dayah...hehe

Dandelion said...

ouhhh dlu time skolah slalu mkn! ish dh bape thn xjmpa gula2 asam ni! :D

Kasawari said...

wah saya suka gula gula lekit asam boi di dalam gula gula diluar ni.. he he.. kalau makan.. dgn bijik asam boi saya gigit.. sebab dalam bijik asam boi tu ada bijik kecik lagi yang sap digigit.. he he

achik said...

dulu daku suka makan benda alah ni.. skang ni jarang jumpa.. ;p

bunga rampai said...

Kita punya citarasa yang sama. Sampai luka-luka lelangit, sungguh!

Salam :)

||syazwaniadnan|| said...

aiyo, telan ayaq lioq ja laa!!!

banat @ saffa @ hazwani said...

haha~kite selalu makan gula2 ni
yela...kitepun mati2 ingatkan madu
rupanya gula pekat
memang wajib luka lelangit kalo makan gula2 ni bebanyak

teringat btul masa zaman sekolah dulu
selalu makan gula2 ni masa stay up buat add maths

khairnaj said...

ala kat lenggong 20sen jer satu. slalo beli lepas makan pagi. Feeling giler kulum2 gula2 tu. Rasanye anak murid cikgu ambik untung 10sen kot. hehehe... business is business..

Followers