Dah Mood Sukan

Sepanjang minggu ke-9 persekolahan ni memang bizi. Saya tak dapat mengajar lansung minggu ni. Bawa team badminton lawan... Hari Khamis pelajar Form 3 ada ujian intervensi. Semalam ada masa dengan pelajar 4M. Tapi semua muka mood nak sukan. Jadi, saya kata, "Ok, you can do your own work. But next week I want to do revision before your exam"! "Orait teacher! You cool!!!" Cool la sangat. Korang tak habis silibus, aku jugak yang susah!

Tadi adalah Hari Kantin dan Merentas Desa. Apa lagi, tangkap-tangkap gambar ajelah :)


Senamrobik dulu sebelum merentas desa. Saya tak dapat join pasal kena jaga Checkpoint la pulak...


Anak-anak murid kelas saya. Diorang jual eskrim malaysia (my idea ;)), cupcakes dan sandwich telur ( also my idea,ngeh ngeh!)

Eskrim malaysia. Tapi tak berapa beku. Banyak yang cair. Naseb baik sikit je yang tak laku.

Cupcakes yang disponsor oleh parent budak kelas saya.











Last but not least, my team, RUMAH KUNING!!!! Semoga jadi juara lagi pada sukan hari Selasa depan ;)

13 comments:

arsaili said...

ini pesta sukan ker pesta makan? ahaks

hayad said...

arsaili--> ini hari kantin lor... plus merentas desa sekali. dah penat2 kita makan la :D

Dandelion said...

Uiii bestnya. Rasa nak skolah balik haha!

tuan tanah said...

Saya tak suka merentas desa, errr... sebenarnya saya tak suka apa2 yang berkaitan sukan pun.

Tapi sukan sekolah tahun 1998 yang best, sebab rumah kami juara kawad, dan saya tukang pegang placard. :)

hayad said...

dandelion--> aah, kdg2 tgk bebudak tu, rs nk tuka tempat dgn diorg. kalo dok dlm kls terbyg2 waktu dayah dlm kls dlu.alangkah sonoknya kalo jd student je manjang...huhu

tuan tanah--> saya pun tak suka apa2 yg berkaitan sukan kak TT... apetah lg nk handle2 sukan neh...dah namanya tgs, kena la buat :p

Azhar Ahmad said...

Aduh lapar pula tengok banyak makanan...

AKO said...

Dayah,
copy coding msjbox balik ;)

NuRuL said...

rumah kuning menang merentas desa jugak ya...yeszaa!!!

Kasawari said...

Hayad,

yang dok depan menari tu cikgu ker? perghh seksi nya.. anak murid tak senang melonjak kat belakang.. he he

best lah.. sukan2 dulu masa sekolah.. kasawari dari sekolah rendah sampai form 5.. sekolah lain2 tu.. asyik rumah hijau jer. tu yang dah besar suka RUMAH hijau gak.. he he..

TAKBIR!!

hafiz238 said...

semoga kenangan hari Kantin tu bakal menjadi kenangan yang best buat murid-murid tu dan cikgunya sekali :).

k-riey said...

salam perkenalan.
rindunya zaman sekolah!
nak sangat try cup cakes tu.
tak penah try, tengok je selama ni.
nampak sanat sedap!

viruspadu said...

ooo hari usahawan ek

dulu bukan ke panggil hari kantin

hayad said...

azhar ahmad--> lapaq? p la mkn :D

ako--> x smpt lg nk copy.nnt akan dibuat :)

nurul--> ada la jgk menang.

kasawari--> yg kt depan tu jurulatih senamrobik diimport khas

hafiz238--> haha,kenangan la jgk

k-riey--> try la rasa.beli la sebijik :p

viruspadu--> aah, hari usahawan = hari kantin :)

Followers