Balik-Sekolah-Makan-Makan

Macam biasa, hari ini balik lewat lagi walaupun loceng balik sekolah berbunyi 1.50 petang. Selepas saya selesai menguruskan aktiviti budak-budak untuk sukan jam 5 petang, saya diajak oleh Nor untuk ke Damansara dengan tujuan untuk menjamu selera di kedai mesin jahit. Nama betul kedai tatau. Yang saya tau, kedai mesin jahit pasal meja dia kakinya, kaki mesin jahit tu...

Arakian, setelah sampai ke kedai yang hendak dituju, 5 dara pingitan ini pun terus meng'order' makanan mengikut selera usus masing-masing.

Nora dengan kuey teow Hokkiennya...

Ila dengan kuey teow goreng...

Dan saya tentunya LAKSA! Laksa Dulu Kini dan Selamanya ;)


Close up!

Opps, mee hoon Cantonese Nor order lupe nak snap gambo, rugi..rugi..hehehe.

Muka hepi Nora. Muka saya? Tak dapat dikesan. Inilah kerugian kepada pemilik camera...hohoho

6 comments:

hahaha said...

dayah...sodap tul makanan ko tuh wat org lain lapo tau

chieffy said...

rs nk pi cari laksa la ptg ni..
weh, nora tu budak kmns kita dulu ka? mcm kenal ja aku rasa...

NuRuL said...

uish..aku kepingin laksa..huhu..
tapi awat kuah laksa nih cam hitam jer aku tgk..

hayad said...

hahaha--> mmg sengaja ku letak pun. bg korang yg melihat jd lapor :p

chieffy--> aah, nora bdk kmns, bdk usm jgk :p

nurul-> ntah? tp mmg sdp la laksa dia. lg dp dr laksashack ngan laksa yg aku mkn kt foodkot midvalley

Dandelion said...

Uish terliur laaa tengok gambar2 tu especially gambar laksa tu! ;P

hayad said...

dandelion--> terliur? apa lg, buat la Ina,hehe

Followers