Terima Kasih Doc !!! ;)

DEMAM

BATUK

SELSEMA

SAKIT TEKAK


Semalam menempuh lebuh raya Utara-Selatan yang penuh sesak. Jem di sepanjang jalan. Pukul 3 petang gerak, pukul 10 malam baru keluar tol Jalan Duta. Sepatutnya Nurul yang demam, pasal dia yang bertungkus-lumus kena drive, ehe.

"Aku ada panadol, nak ke?"

"Tak nak lah! Aku tak nak sihat lagi, haha".

Sebenarnya dari hari Khamis lagi hidung ni dah mengeluarkan mucus yang berlebihan. Ditambah dengan saya kurang minum air, tekak jadi sakit. Akhirnya demam.

Makanya hari ini, Isnin, 11 Februari saya MC. Yeehaaa!!! :D

18 comments:

Dandelion said...

Alahai xsihat pulak. Tapi best dpt smbg cuti ek hihi. Semoga cepat sihat :)

Pa'chik said...

ko banyak makan limau kot.. hahah...

hayad said...

dandelion--> dah sehat dah sket neh :D

pa'chik--> kalo mkn limau byk xde la kena demam

hakim dirani said...

hoh ho, kira selai musibah ada seronok dapat cuti, ok la. baru seimbang.

ainul said...

a'ah..jem gila teruk..org pun demam sebab jem tu..sabo je..betolak dari taiping kol 12tghari, sampai kol 9malam..sabo je..taktahan betul dahla panas je sepanjang jalan..sakit pala..amik hgway, jem..pastu kuar jalan lama tapah-bidor lagi jem teruk, masuk balik hgway sampai shah alam..dengar cite diorg tutup jalan sebab le tour de langkawi, betul ke?

Orang Biasa said...

gile2 punye jem ahad tuh. nasib kitorang mempunyai ilmu menerobos jalan2 kampung untuk mengelak jem..hehe. dapat MC yehaaa!!?? Nak merayap la tu ;p

kakLuna said...

pa'chik--> kalo mkn limau byk xde la kena demam


teori ni pun buleh pakai gak le dayah. akak pun demam sbb overdose limau!

serius. mmg la limau tu vitamin c.tp kalo dh over, jd penyakit laks. hehe

Pa'chik said...

bukan limau berasid ke? kan kalau banyak.. mudharat lah... tak kira la ada bitamin apa pun...

hayad said...

hakim dirani--> best la, boleh rehat, baru demam leh baik :D

ainul--> mmg tensen kan? jem giler. jln lama pun jem tahap gaban. rs nak terbang je kalo boleh

orang biasa--> ooo, jln kampung mn yg diamek tu?

kak luna--> ooo gtu plak. x pnh lak jadi kat den,ehe

pa'chik-> ooo, limau tu berasid ek pa;chik? kekeke

arianna adrizal said...

nk demam jugek..
huhuk~

Azhar Ahmad said...

semoga cepat sembuh

Pnut said...

dayah, akak nak tanya kat mana rumah cikgu ramli tu?
kalau nak sumbangkan buku-buku kanak-kanak boleh ke?

please give details, akak keja librarian selalu deal dengan pembekal buku, so dari dia dok bagi complimentary buku-buku tah hapa-hapa, baik soh dia kasik buku budak-budak...

hayad said...

arianna adrizal--> demam ler,hehe

azhar ahmad--> alhamdulillah, saya sudah sembuh

pnut--> kat kg pdg assam, pdg rengas, belakang markas PAS kg pdg assam. kalo tye org2 kg, sebut nama cikgu ramli org kenai punyer. akak nk bg buku ke?

Pnut said...

Dayah, Insya-Allah akan mencuba, tak berani nak kata confirm dapat, tp kalau dapat akak balik kualer nanti nak try ajak hubby pegi cari...

hubby sure tau punya tempat ni..

hayad said...

kak pnut--> ok, tye je org kg pdg assam tu :) tak pun dtg la ms ct sek bln 3 nnt. dayah pn dah ada kt kg masa tu

arsaili said...

moga cepat sembuh wlau suka demam..ahaks

izinni said...

aku gakk yang susah nak demam. huhuhuhu

hayad said...

arsaili--> sy dah sembuh lah! :p

izinni--> bgs la ssh nk dmm :)

Followers