Tarik Tali

Saya tidak dapat mengajar hari ini atas sebab tugas yang lain. Tapi saya sempat melihat acara tarik tali antara rumah-rumah sukan petang tadi. Yang pastinya rumah saya, rumah kuning tetap leading dalam acara ni ;)

Mahunya tak leading. Lihat sajalah kepalanya. Si *brah*m. Kekuatan kami terletak pada kekuatan *brah*m :p

Ok, sedia....

Tarikkkkkk!!!!!!

Lihat saja muka-muka rumah hijau. Mereka tidak mampu menandingi kekuatan rumah kuning yang kuat itu :p

Acara kemuncak tarik tali akan menemukan rumah kuning dengan rumah biru mungkin. Biru pun boleh tahan juga tadi.

Walaupun saya menyokong *brah*m, tapi saya tetap geram dengan budak sorang ni dan juga beberapa geng dia di kelas. Nota kimia, latihan kimia haraaaaammm dibuatnya. Dah masuk Chapter 3, buku pun tarak nampak. Masa kelas kimia suka sangat monteng. Apa-apa ajelah *brah*m and the gang. Saya tiada masa untuk turun ke pejabat dan mengumumkan nama kamu semua di pembesar suara menyuruh kamu balik ke kelas. Kerana jika saya kerap melakukan begitu, masa saya mengajar jadi terhad, rakan-rakan kamu yang mahu belajar juga akan terganggu P&P mereka. Yang bagusnya dia ni, kalau dimarah pun dia tak melawan. Senyap tunduk je.

Nanti exam lihat sendiri result masing-masing. Kadang-kadang saya malas mahu beri nasihat, pok pek pok pek itu ini. Saya rasa saya lebih menggunakan konsep SMI --> SENDIRI MAU INGAT!

**Sebenarnya saya sendiri tak reti beri nasihat. I am a good listener but not a good adviser.
**Semoga anak-anak murid saya yang degil-degil tu akan b
erubah. Ameen...

10 comments:

NuRuL said...

uish..semangat budak2 hang..no wonder bleh menang tarik tali..aku baru teringat kan..sek aku tak buat pulak acara tarik tali nih..kal ada gerenti bestnye..haha..

Azhar Ahmad said...

Mak aihhhh, budak-budak sekarang, semangat2 badannya ya...

Pa'chik said...

ikat je braim kat kusi... hahaha....

faisal said...

garangnye cikgu nih,hehehe...:) emm, teringat dulu tarik tali..tengok budak sekolah cikgu tu takde sistem sangat tarik tali..hehe..kitorang dulu main siap ada coach lagi..:P dah biasanya yg paling besar duduk belakang skali,huhu..

khairnaj said...

hohoho teringat balik waktu sekolah dulu sebab kalau bab tarik tali rumah sukan saya mesti kalah even ada say pun hahahah!!!!

cikgu buat ler sesi hati ke hati dgn budak tu...

Dandelion said...

Baca cerita Dayah teringat kemeriahan zaman skolah dolu2. Rindu... :)

aiysyah said...

best nye, ade main tarik tali..*terpesona*

sabarlah cikgu... duugaaaannn...

hayad said...

NURUL--> haa, boleh la hg cdgkn utk acara sukan thn dpn ;p

AZHAR AHMAD--> haha.zmn dulu2 xde ke yg bdn semangat2?

PA'CHIK--> kalo boleh diikat, mmg dh lm nk buat

FAISAL--> org yg bdn besar ada braim sorg je acai :D

KHAINAJ--> ape ni..pttnye jd benteng pertahanan utk umah la kalo bdn besar ;p

DANDELION--> ape lg dayah nk citer kan, selain hal2 sekolah..hehe

AIYSYAH--> mmg best :)

Kasawari said...

Hayad,

Aduhai.. main tarik tali ni.. sakit badan sampai tiga hari tak hilang.. tapi syiok masa family day kat sini.. main tarik tali dalam air. he he

hayad said...

kasawari-->ye ke skt badan? sy tak pnh main

Followers