Outdoor Job

Sangat hepi hari ini. Walaupun tak berjaya mendapat Johan, team badminton sekolah saya berjaya dapat tempat ketiga (Peringkat Zon Bangsar ) bagi kategori Single (P) bawah 18 tahun, Single (P) bawah 15 tahun, Double (P) bawah 15 tahun dan Double (L) bawah 18 tahun. Single (L) bawah 15 tahun pula dapat tempat kedua. 4 pemain sekolah saya berjaya terpilih untuk mewakili zon.


3 hari berturut-turut mengiringi pemain, saya rasa amat berbaloi. Hari pertama rasa fedup juga. Tapi masuk hari kedua, saya pula yang bersemangat. Bertepuk sorak bersama team sekolah saya yang menyokong rakan mereka.

Ada pemain team saya yang cepat penat. Gara-gara tak berlatih selalulah ni. Saya mahu jadi guru penasihat Kelab Badminton lagi tahun depan. Akan kuusulkan pada PK Koko esok. Lagipun inilah satu-satunya game yang saya reti main. Termasuklah undang-undangnya sekali. Permainan lain harap maaflah. Bola jaring pun saya tak reti :D Lepas ni saya perlu mencari lebih ramai lagi pelapis. Dan latihan giat perlu dibuat awal-awal sebelum perlawanan.

** Rasa puas bila tengok budak-budak saya gembira :)

14 comments:

Azhar Ahmad said...

Kamu dah jadi cikgu sebenarnya... Kamu rasa bahagia, bila anak murid berjaya...

hayad said...

azhar ahmad--> tak sepenuhnya lg.kdg2 saya x ckp lagi menjiwai watak seorang guru. masih byk lagi yg perlu digali

Dandelion said...

Nampak sama je cikgunya dgn anak murid. Mcm xde beza. Org kecik2 mcm kiter2 ni kiut n nmpk muda kan Dayah! hihihi

cikgu jawe said...

salam kenal cikgu dayah. tumpang lalu sat naa.. cuba nk tepek mesej kt msjbox tp x dpt..

khairnaj said...

tahniah buat budak2 cikgu.... badminton mmenag best

hayad said...

DANDELION--> hehe, kita masuk bakul dan angkat sendiri ;p

CIKGU JAWA--> katakan msgbox tgh problem

KHAIRNAJ--> yes, mmg best :)

zwitterion said...

wah cikgu dayah bersemangat.moga menang lg thn dpn

zwitterion said...
This comment has been removed by the author.
fizz said...

salam cikgu hayad,

tahniah pada team badminton sekolah awak, terer2 jugak budak2 ni eks..saya pon sama cam awak, badminton saja dihatiku, tak minat main game lain, bola jaring main kernaku terpaksa, dahla asik kena dapat ayat ni prettt (tiupan wisel berbunyi) "gerak kaki", tensen jek :D

ruru said...

ate kamu cikgu dayah..sebuk dah sekarang yer ngan aktiviti sekolah..bolehla kamu dapat melintang menegak nanti..ye tak?? :P
ahehhehe

"sishoney" said...

wah...teringat sis dulu jadik palyer badminton.sll kalah dgn budak2 cina...depa terer oooo tapi budak melayu kalo..sis pom terer *smile

hayad said...

zwitterion--> insya allah :)

fizz--> tak reti la men bola jaring.seb baik tak dpt team bola jaring

ruru--> mmg sokmo sibuk ruru. melintang? menegak? saya mahu membujur, boleh gtu? hahaha

sishoney--> mmg ramai chinese pun sis. melayu ada bapa kerat jer...

Kasawari said...

Cikgu,

ada tak kelab F1.. saya nak jadi ahli. he he.. ahli semur hidup.. yuran tak bayar.. keh keh keh

hayad said...

kasawari--> sek sy takde la plak kelab F1.sekolah nurul ada :)

Followers