Baru balik dari tengok wayang citer Ice Age 3. Sangat best. Tapi di tengah-tengah cerita, boleh pulak si faresha dengan azwa tido. Sabo je la. Tapi memang lawak cerita ni. Satu panggung gelak pada part-part yang menggelikan hati binatang-binatang zaman ais ni. Saya memang ikut dari Ice Age 1 lagi.

Sebenarnya depa 2 orang ni nak tengok Transformers. Tapi saya macam tak minat la cerita robot-robot gitu. hehehe.


Hurm, dah pukul 1 pagi. Lagi 7 jam kena ke sekolah. Ada Latihan Dalam Perkhidmatan atau short formnya 'LADAP". Burok benor pulak bunyinya LADAP ni, huhu. CJ kata sekolah dia pun ada LADAP esok tapi buat di Pangkor. Bestnye. Sekolah saya ni pernah bercadang nak buat di Langkawi tapi ada pulak yang tak setuju. Terutamanya yang dah kawen la. Maybe payah kot, nak tinggal anak-anak + suami.


Hari tu ada seorang membe chat saya bagitahu dia bakal berkahwin. Pilihan hatinya seorang guru kata dia. Saya tanya la kenapa pilih cikgu. Dia kata ada 3 sebab :

1. cikgu keje 1/2 hari. Senang nak jaga anak.
2. keje konpem secure + dapat pahala.
3. senang nak ajor anak, takyah anto tusyen.



Hahahaha! Nak tergelak tahap petala ketujuh saya rasa dengar alasan dia. Terutamanya reason no.1 dan no.3.


Cuba survey berapa ramai cikgu yang ajor anak dia sendiri? Padahal ramai je cikgu anto anak dia tusyen :p Sebab tak sempat ajo anak sendiri. Cikgu keje 1/2 hari? Oh, fakta ni dah pupus sepertimana pupusnya dinasour.


Lepas tu saya cakap pada dia, takpe-takpe. Nanti tengoklah sendiri. Bila dah satu rumah dengan cikgu baru tahu adakah reasons tersebut boleh pakai atau tidak :D



Ok lah, nak tido dulu. :)





7 comments:

Kasawari said...

belum sempat lagi tgk ni.. tapi anak2 dah gi tengok..

ice age mmg best kan..

lama tak tinggal jejak kat sini. he he

Ina said...

hehe but not impossible dayah. tp tula tgk gakla jodoh nyer tu sndiri org mcm mana dia dpt kan. but sumhow keje apa2 pn boleh jd gitu bkn cikgu je. tp mmg slalu la dgr ramai org suka carik pasangan cikgu :D

nik awin said...

dayah,
walau mak cikgu..mana ada anak nak EMAK nya ngajar.
yang betul adalah cikgu.

yang beranak kan budak tu EMAK..bukan cikgu..so kalau reason dia kawin dengan cikgu sebab nak jimat tak payah hantar tusyen..suruh dia kawin dekan professor la..tak payah masuk U..sebab anak belajar dengan prof.

~sengal betul org tu

DeeN said...

Cikgu sekarang dah standard keje ofis jer. Takde maknanya nak keje 1/2 hari, kan, kan, kan ;)

Err.. walopon aku bkn cikgu, tp aku paham keje cikgu camner. Tahniah dan selamat utk semua cikgu di donia!

wasabe said...

hahaha ... nak tumpang gelak je... hahaha

hayad said...

kasawari--> g la tgk kasawari, best giler. sy pun dah lama tak ke sana sbb kasawari tutup blog. nasib baik afundi masuk semula ek? hehehe

Ina--> erm, ramai la kot yg suka cikgu. tp ada jugak cikgu cikgi yang tak kawen, hehehe

nik awin--> erk! pedih jgk ayat kak awin ni kalo membe sy tu dgr, hehehehe


deen--> aah, sm cam keje opis je tp ramai yg menafikan dan tak mempercayainya, huhuhu

wasabe--> hehehe, sila la gelak kak k :p

ruru said...

hoho, aku suka cikgu muda yg mcm hang ni sebb berfikiran terbuka. aku setuju dgn kata nik awin. aku sendiri pun anak cikgu jadi hahahaha..lu pikir la sendiri. tanggapan org mudah je kat cikgu. tapi hanya org yg betul2 berada di sekitar cikgu , dan mengalami nya yg tau realiti sebeno seorg guru.

Followers