('',)V

Sangat puas beraya dan bercuti bersama sanak-saudara :)

Perjalanan saya melebihi 90 marhalah, maka sekali lagi entry saya ini panjangnya 90 marhalah. Anda dinasihati supaya melawat blog-blog lain terlebih dahulu sementara menunggu blog saya habis loading :p

Pagi hari raya kami sekeluarga sembahyang raya di MATRI ( Ma'had Attarbiyah al-Islamiyah), sekolah sepupu saya. Meriah juga sambutan Hari Raya Korban di Perlis. Tak macam tempat saya la. Sekali-sekala seronok juga beraya di tempat orang.

Hari Jumaat kami sekeluarga pergi Pulau Langkawi ramai-ramai. 5 buah family semua pergi kecuali family Pak Long.

Image Hosted by ImageShack.us

We are cousins! Sempat berposing sebelum pergi Langkawi

Sampai Langkawi lebih kurang pukul 3 petang. Menetap di Kompleks Kastam. Sewa satu rumah di situ. Dapat la murah sikit. Disebabkan sampai Langkawi pun dah lewat, tak dapat la nak berjalan ke mana-mana lagi. Geng mak-mak kami ni pulak dah tak sabar nak soping...huhu.

Hari Sabtu baru sempat pergi jalan-jalan. Itu pun pergi Gunung Macinchang je. Tapi memang puas hati lah! ;)

Here we go!!!

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Muka tak sabar nak naik gunung

Image Hosted by ImageShack.us

Tapi bila gondola on da way naik atas kecut perut dibueknyo

Image Hosted by ImageShack.us

At last we are now at 710 meter above the sea level

Image Hosted by ImageShack.us

Rasa nak terbang jer,hehehe

Enjoy the view dude!

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Ni baru betul atas angin :p

Image Hosted by ImageShack.us

Titi ni goyang-goyang. Hanya yang berani mampu mengatasi,kekeke

Banyak lagi tempat tak sempat pergi. Ye lah, dah pergi satu malam jer, mana cukup. Balik dari Gunung Macinchang, turn mak-mak kami pulak bersoping pinggan-mangkuk. Kami yang muda-muda soping ceklat je la

Image Hosted by ImageShack.us

Kami meninggalkan Langkawi sebaik sahaja matahari terbenam ;)

Kami bakal melakukan lagi trip ke Langkawi ini sekali lagi pasal banyak lagi tempat tak pergi. Mak, Mak Lang, Pak Lang, Pak Ndak dah tak mahu naik Gunung Macinchang. Tapi kami yang lain masih mahu naik gondola lagi :p Maka trip akan datang, geng mak-mak akan ditinggalkan di kedai-kedai pinggan-mangkuk sementara kami menikmati pemandangan yang indah di atas angin :p

Balik semula ke rumah makcik di Kangar. Sampai jam 8.40 malam di Jeti Kuala Perlis. Malamnya semua keletihan. Rehat-rehat dan lepak-lepak kerana esok pagi ada agenda lain pula. Agenda itu adalah berkelah di Gua Kelam.


Ini kali kedua saya ke Gua Kelam. Kali pertama semasa 1st year, tu pun sebab kena pergi kursus BTN di Kaki Bukit tu.

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Muka keletihan semua selepas mandi dengan pelbagai aksi kuak lentang dan gaya bebas

Pukul 5 petang kami meninggalkan rumah makcik di Kangar dan balik ke Perak. Family Mak Sue dan Mak Ndak saya akan singgah rumah saya di Perak. Mereka akan tidur semalam lagi sebelum masing-masing balik ke Pahang dan KL.

On Da Way balik Perak, kereta kami terlewat sikit. 3 buah sudah lepas ke depan. Kami pun jalan punya jalan, tiba-tiba tersesat! Kami terlepas simpang,hehe.

"Hei!! Lain macam je jalan ni. Kita tak lalu sini masa pegi aritu". Kata Kak Wanie.

"Aah la". Sahut saya.

Dan tiba-tiba kami nampak.....

Image Hosted by ImageShack.us

Apa lagi, posing la ;) bukan senang nak pegi UUM kan

Sampai rumah saya sudah pukul 11 malam. Singgah makan kat Juru pun dah lama. Hari Isnin pagi sempat lagi kami mandi air terjun area rumah saya ni. Tak cukup dengan mandi kat Gua Kelam. Apa-apa pun yang penting best!

Image Hosted by ImageShack.us


Bukan senang nak berkumpul ramai-ramai. Sekali ada peluang kita enjoy dan erat-eratkan antara satu sama lain. Kesimpulannya, spending time with family is the best moment! ;)

Ok lah, saya nak packing barang, lepas zuhur nak balik KL. Uwaaaa!!! Cuti dah nak abessss... Malasnye nak pegi sekolah,hehe. Semalas-malas cikgu, anak murid lagi malas tau!!! :p




18 comments:

lindosh said...

cuti sakan ko ye.. dah lama tak gi langkawi.. tak sempat lak tu naik gunung machincang.. eiii

oi sekolah dah bukak ke.. awal nye balik?

arsaili said...

uiksss sakan nya...dh lain dh langkawi..last time pegi masa kanak2 riang ria ribena

hayad said...

lindosh--> sek bkk minggu dpn, tp aku ada meeting sok ngan lusa, kena la blk awal.

arsaili--> uish, dah berbelas thn yg dlu tu. mst la dah berubah langkawi :p

Dandelion said...

Uhuk uhuk nak mandi air terjun dah lama xmandi air terjun :(

Alex Lacey said...

ahaks ahaks...anak2 akak skang ni dah tak sabar nak tunggu sekolah bukak pulak...depa dah boring cuti lama sangat...hehehe

kakLuna said...

alamak..tgk UUM tu yg x tahan tu..tetiba je kuar air mata....syahdu sungguh!

clear sungguh la kat atas machinchang tu siap boleh amik gambar jambatan gantung dr atas.

masa akak pegi,kabus tebal ya amat.mcm dok atas awan.

hayad said...

dandelion--> kt jepun kan ada sungai air terjun jgk. tgk kt blog kak yana la dlu. p la. tp ina dinasihati jgn la men terjun2,hehehe

alex lacey--> wah, ni kategori bdk2 rajin la ni,hehe

kak luna--> kena g lg sekali la tu kak luna :p kitorg sampai atas tu dah tgh hari, so kabus pun dah xde la

BiSkUtZ LeMaU said...

uiks.. bestnye pi jenjalan.. ^_^

Mazarina said...

sbenaqnye...semalas2 ank murid, cikgu lg malas time nk bukak skolah ni..sob3

hayad said...

biskutz lemau--> mmg best :)

mazarina--> tu la psl...hehe

mazudi said...

Dah 3 blog aku round baru semua gambar leh keluar. Pakai lagi gprs.

Huh... sakan hampa noo...

hakim dirani said...

Memang menarik sekali. nampak seronok ja semua. nanti senang-senang zirah Syria lak, saya bawak. hehe. selamat hari raya korban.

hayad said...

mazudi--> alahai..ye ke? sy ni pun satu, kalo letak gambo tak reti letak sikit2 :p

hakim dirani--> insya allah, ada rezki leh g sana pulak :)

akirasuri said...

Woah!
Beshnya..
Jeles betul aku ngan kau..
Ish ish ish..

Ahaks!
Posing kat depan uum tu yang tak tahan..
kihkihkih!

Yasz said...

nice pictures...=)

bunga rampai said...

Wah, panjangnya cerita!

Menarik gambar-gambar ... dapat bayangkan keseronokan naik gunung tu [membuat saya iri hati :-))]

Eratnya perhubungan keluarga!

Salam :-)

HE said...

halamak..langkawi, mat chinchang ...tpt honeymoon pokcik dulu...

halamk UUM...unibesiti pokcik dulu.... terkenang semasa duluuuuuuuuuuu

hayad said...

akirasuri--> dah alang2 sampai UUM, posing je lah. jgn jeles,hehehe

yasz--> see who snap the pic la :p

bunga rampai--> kalo iri hati cpt2 la pegi panjant gng tu ;)

he--> wah, hanimunnnnn tuuu ;)

Followers