Hatiku Girang

Saya ada tanya JiwaRasa, macam mana dia curi-curi masanya untuk membaca buku. Kalau pergi blog dia, ada saja buku-buku yang dia khatamkan. JiwaRasa kata nanti dia ceritakan rahsia dia dapat baca banyak buku. Saya sedang nanti-nantikan sangat entry dia yang itu.

Dua buah buku di bawah ini berjaya saya tamatkan. Yang nipis tu karya Habiburrahman El-Shirazy, penulis novel Ayat-ayat Cinta. Disebabkan nipis saya berjaya habiskan dalam masa sejam lebih. Tapi novel Faisal Tehrani, Bila Tuhan Berbicara itu mengambil masa hampir 2 bulan baru habis! Alahai.... JiwaRasa, cepat la bagi tips!


** Hatiku Girang. Nak tahu tak? Saya sedang berblog sambil landing di dalam bilik saya berdinding kayu ini. Tak perlu lagi berebut internet dengan Tuan Besar dan budak sekolah sorang tuh. Maxis Broadband wujud di kampung saya ni. Yeehaaa!!! Orang kampung!! Dengo sini semua, moh pakat maen intenet!! hehe

** Aritu tanye Cine tu dia kata takde, KL saja ada. Ceh! Memandai je dia. Moral of the story, jangan dengo cakap orang, cuba dulu baru tahu.

13 comments:

Alex Lacey said...

bukan tips dia speed reading ker? hahahhaha....tak abis2 akak ni kan?

waaaa...laju tak maxis broadband tu?

nak komen pasal bab kaya tu....selain amal surah al-waqiah, amalkan jugak solat dhuha...insyaAllah, rezeki sangatlaaaa murah....tapi kena istiqamah la...hehehehe....akak dulu pun buat dengan rajin...tapi bila cuti 2 bulan (maternity), lepas cuti terus susah nak mula balik....hmmmm...ni nak kena start balik pulak ni....jom kita buat sesama....

Ainul said...

rajin betul cikgu dayah ni bace buku..hmm..ainul tringin sangat nak bace ayat2 cinta tu..dayah bace dah ke?

hayad said...

kak wan--> tak reti la nk wat speed reading tu.

solat dhuha sabtu ahad maybe leh wat, kalo ari keje ssh la pulak. lain la kalo ngajo ptg kan...

laju jgk la maxis broadband ni. tp tak selaju kt KL la...kt kg ni kdg2 dia problem loading sket

ainul--> isk, saintis mcm ainul ni mst lg rajin bc buku. dayah kdg2 je rajin :D

Jiwa Rasa said...

aiseh...

Kalau cikgu dah tulis kat blog dia,kenalah saya tulis entri pasal tu. Tunggu ye cikgu...:)

Nana CS said...

mcm duta plak ko ni hayad..

arianna adrizal said...

mmm.. tringat mr perfect reader dlm citer criminal mind.

selamat berjaya! :)

hayad said...

jiwa rasa--> yes! naseb baik jiwarasa baca entry nih. cpt2 cerita ek :D

nana cs--> biasak laa..bakal duta negara neh,haha

arianna adrizal--> tak pnh tgk plak citer tuu...

nUr@dDeEn said...

Buku Tuhan Manusia tuh, aku abis baca dalam seminggu. Dan ada jugak buku yg aku baca sampai ari neh tak abis2. Pancitttt!

Oit, Salam Aidil Adha utk ko. Nanti aku nak kuih rayo ekau tau. HaHaHaK!

hayad said...

nur@ddeen--> aku pun ada buku yg tak abeh2 lg baca :D

salam Idil Adha juga :)

lindosh said...

isk besh baca buku.. tp awat la aku tadak masa? alasan takleh pakai kan? hihih

banat @ saffa @ hazwani said...

haahlah kak hayad...naseb bek akak tnye mr jiwa rasa tu.kite pon pelik canela dia bole khatam awal..pastu terperinci pulak tu..uish.nnti bile dia dah update en3 tu, khabaq kat cek ea...

Mazarina said...

bila tuhan berbicara tu, masih kemas dlm simpanan,,, xdibaca2 lagi..hehehe...besh tak???

hayad said...

lindosh--> hehe, tu l apsl :p

banat--> ok, akan diberitahu

mazarina--> ermm, komen aku biasa je cerita dia. pnh ngan fakta. xde le best giler sgt,ehe

Followers