RM50 untuk 'ilmu dapur' ;p

Saya menyepi seketika kerana berkelana menuntut ilmu sebenarnya. *cheeewah!!* Mengutip ilmu-ilmu dapur. Walaupun perkara-perkara yang diajar adalah basic, tetapi saya berasa amat puas, kerana dari basiclah bermulanya segala yang kompleks. Bila dah tau basic, segala mak nenek kompleks pun bisa kita kendalikan, betul tak?

Rm50 untuk 19 jenis resepi. Berbaloi bukan?

So, juz enjoy the photos taken! Zasss!! ;)

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

And lastly, learn how to decorate the cake. Tapi bab ni memang perlu a lot of practice. Saya memang siriyesly tak pandai :D

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Sesi bergambar bersama Chef ;)

Image Hosted by ImageShack.us

Chef ni tak kedekut ilmu, ape saja yang ditanya pasti mendapat jawapan yang amat memuaskan hati. Thanx to Nurul yang sudi inform saya pasal aktiviti yang berilmu ini ;)

18 comments:

ad3ck said...

mak hai..wat satu utk ku..yang maner2 pn tak kesah..;p

Sikenit Comel-AminBakish said...

wah, syoknye roti2 tu... lepas ni boleh lah jadi tokey roti kan?? :D

hayad said...

ad3ck--> kalo nak kena la tempah dulu,kekeke :p

sikenit--> heh.. insya allah :)

13may said...

wah wah...hebat!

INDERA KENCANA said...

Nyumm..nyumm..nyummm sedapnya suma tu.

Belajar kat mana..?? Berapa hari
Alahai... teringin gak nak pi. Yang penting makan free...

Ayaq masak said...

Cam bes je. :D

jeff said...

ooo gi blaja masak rupanya ..

(setelah melihat gambar .. teringat pulak kat dialog Sudin dlm Sniman Bujang Lapok)

eh cik normah, roti roti je ? nasik nasik tade ke ?

NuRuL said...

dah try ker resepi-resepi dlm modul tuh..aku blum berkesempatan pun..hehe..
cik dayah tak mau cerita pengalaman jadi chef kat depan ker :)

hayad said...

13may--> wah wah ye ker hebat? ;p

indera kencana--> kursus ni wat kat rumah rehat gerik, 4 ari jer :)

ayaq masak--> klu minat jd best la :D

jeff--> masak nasik tak pyh la p kursus,pjm mata pun boleh,hehehe

nurul--> hg plak la citer pengalaman jd chef :p aku tak wat lg la resepi2 ni, maybe next week baru nak cuba, tak pun ry aji nnt

yana said...

Dayah!!!!!!
Akak will never ever scroll bawah again!!! Geli giler okkk.. hampir muntah tgk cicak tuh.. my biggest enemy ever!!!

Ok, dah cool down.. suma foods adalah sedap.. sila share resepi onegaishimasu :D

Mazudi said...

Sedapnya.

zwitterion said...

wah..bestnya teringin ank pi kursus yg mcm ni..

hayad said...

kak yana--> laa..awat sumer org geli kat cicak ni aar?

mazudi--> mmg sodap!

kak zwitt--> pegi la,best ;)

khairnaj said...

Sodapnya tgk pastri yang kat atas tu tapi best lagi tengok waktu kak dayah sembang dengan cikgu besar tu khusyuk giler. Tak dapat posting gak takpe kak dayah buat jer bisnes kek dan pastri. USAHAWAN PEMANGKIN EKONOMI NEGARA.

tuan tanah said...

ala.... gambar je ke? :(

hayad said...

khairnaj--> uish..ni najmi ker? cikgu besar tu byk pengalaman wooo :p

tuan tanah--> hehe,pastu nak ape? the real kueh ek? ;)

aidura sofiee said...

bleh buat bisnes ni :D

khairnaj said...

betul ler tu sy najmi. best ler plak baca posting kat blog nie. best sehinmgga mata jadi pedih gilerrrrrrrr!!!!!

Followers