Berbekam?


Yes! Berjaya mencabar diri berbekam. Dari dulu teringin nak buat bekam. Tapi tak jumpe tempat yang sesuai. Tengah hari tadi saya pergi berbekam di Stokis HPA kat Bandar Diraja ni.

Saya baru nak search apa kebaikan-kebaikan berbekam ni. Tapi yang surenya berbekam ni sunnah Nabi kan.

Sakit tu sakit la jugak. Tapi takde la sampai beraduhhhh aduhhh. Masih boleh ditanggung rasa sakit tu :) Sekarang ni dah tak sakit tapi belakang badan rasa lenguh-lenguh sikit. Saya bekam 11 cawan tadi, hehehe.



Ok lah, dah keluar darah kotol yang ketul-ketul tu and now let the bone marrow produces the new red blood cells for me :)

11 comments:

Ah Win said...

wah...nampak macam sangat best...

achik said...

wahhhhh.. akak baru buat sendiri bekam angin dah tak tahan.. tapi bagus gak buat bekam ni kan.. buang darah kotor..

hayad said...

kak awin--> mmg best :)

achik--> bekam angin tu mcm mana achik?

Rohaniah said...

fuyoooo...

iza_fiza said...

org yg migrain elok wat berbekam ni kan? mcm takut je nak wat. fobia aku tngk darah bnyk2 tu?

ina said...

nk tanya, buat kat mana bekam nih?
rasa cam nk buat, sbb mcm ada tanda2 migrain dah ni

hayad said...

kak wan--> hehe. fuyooo jugak :D

fiza--> hg tak nmpk pun darah tu keluar fizah weh psl kt belakang bdn hg. lain la kalo hg suh org tu tunjuk kt hg :)

ina--> dayah buat kt stokis HPA. try la cari mana2 stokis dan tanya. kalo pomp, perawat pomp la yg buatkan.

Disturbia said...

dayah,

sakit tak? nampak cam ngeri jer

hayad said...

kak disturbia--> sakit sikit jer. xde le sampai mengerang2 kesakitan. hehe

achik said...

bekam angin tu, sama je cam bekam yg dayah buat tu.. cuma xde la toreh keluarkan darah.. :)

hayad said...

achik--> oooo, mcm tuuuu :)

Followers