Apa Itu Hayad?

Hayad wujud setelah pemiliknya dah-tak-tahu-ape-lagi nama yang cam best untuk dijadikan id. Walaubagaimana pun id yang tetap menjadi pojaan hatiku adalah tudung_periuk. Sekian lama telah saya gunakan id ini sejak dari saya menjadi celik IT pada awal tahun 2002. (Lambat kan saya celik IT,hehehe). Tapi takpe, at least celik jugak. Better late than never :-p

Jika digoogle, anda akan temui HAYAD merupakan sebuah persatuan di Turkey.

Image Hosted by ImageShack.us

Ada macam-macam Hayad lagi la. Siap ada Hayad Clinic kat Chicago lagi. Kalau saya ini doktor kan best, boleh bukak klinik nama Hayad Clinic ;-)

Suatu hari di sekolah...

"Hayad!" Kata seorang guru.

Saya amatlah terkejut beruk :-O Ah, sudah! Adakah saya tersalah dengar? Atau saraf auditori saya telah mengalami mutasi?

Wahhhh!! femes juga aku ni yer? Sampai ke sini orang kenal,hahaha. Dengan tiba-tiba juga hidung saya semakin tinggi tetapi nasib baik tidak kembang-kempis,hiks!

Ni yang tak best ni. Tak boleh pula saya nak menulis entry kutuk-mengutuk dan gosip-gosipan tentang sekolah :-> Apa-apa pun kepada cikgu Saleh, sekiranya anda membaca tulisan saya ini, terima kasih kerana memanggil saya Hayad sejak hari itu :-)

21 comments:

Ina said...

Ehehe tula bahaya gak kan tulis blog ni. Skrg ni dh ramai bebenar org celik blog, bukan setakat celik IT je. Dah makin ramai org ada blog sndiri n aktiviti memblog-hopping pun semakin berleluasa hehehe ;D

Pa'chik said...

hayad!!
apa alamat blog che'gu saleh tu?

faisal said...

hehee, best gak bila nama samaran kita sume taukan,heheee

hafiz238 said...

nak jawab utk smilies tu.

pertama, ada border kat sekeliling smilies tu kan. cara nak hilangkan buat mcm ni. letak ni dlm b:skin

.post img {
border: 0x solid #cccccc;
}

smilies ni based on yahoo emoticons. so, kalo ada yg tak jadi smilies mungkin salah taip lah.

contohnya, kalau taip :-), ni takkan jadi icon smilies. cara yg betul adalah taip :)

utk rujukan lebih lanjut, cuba check ni.

yahoo smilies list

atau, cubalah membiasakan diri dgn yahoo messenger B-)


p/s: lepas ni kenalah berhati2 bila blogging. cuba jgn kutuk sesiapa di sekolah tu :D. bahaya juga tu.

Sarah Mohd Shukor said...

Takpun kan hayad, cikgu salleh tu syok kot..tu pasai dia sampai tau nama samaran tu. hehek. taktik le tu kot..

hayad said...

ina--> semakin berleluasa tuu..tak tahann,hehehe

pa'chik--> tak tau la cikgu saleh ada blog ke tak :D

faisal--> tak best ah :p

hafiz238--> ok2, nnt saya cuba betulkan smiley tu

sarahmohdshukor--> weh,cikgu saleh tu baik tau, ku anggap mcm pak sedara ku..jgn wat spekulasi,hahaha.

hafiz238 said...

link tadi tak tunjuk rupa smilies. oleh itu, silalah rujuk link ini

Yahoo emoticons

tapi tak sure pula samada code tu cover semua Yahoo smilies.

kakLuna said...

sib panggil hayad, buatnya dipanggil tudung periuk? :P

arianna adrizal said...

cikgu saleh da kawen blom?

ngeh..ngeh..

nUr@dDeEn said...

kem salam kat cikgu salleh. Ntah-ntah cikgu salleh tu pa'chik kot. ha ha ha ha ha ...! :P

Alex Lacey said...

wah..cikgu ni best tengah bercuti ni ek?

harus terkejut badak gitu bila org yg tak kita sangka tau blog kita...tak per...erat silaturrahim gitewww....

hayad said...

hafiz238--> ok2, nnt saya cuba

kak luna--> panggil tudungperiuk lg terkejut tahap cipan,hehe

kak anne--> dah tunang da. Opps..cikgu saleh, sory, terjadi topik pasal cikgu saleh plak, padahal topik utama adalah HAYAD :p

nur@ddeen--> haha, sian pa'chik kita tu

alex lacey--> aah, tgh cuti :) ya,harus terkejut badak :D

khairnaj said...

SELAMAT MENJADI SELEBRITI MACAM MAWI DAN KAER!!!!!!!!

khaliduzer.com said...

slmt bercuti cikgu..

waahhh..hebat la cik hayad kita ni,hehe.. :)

lindosh said...

hai hayad ehhe

ad3ck said...

hohehohe. ade pa per ker ngan cikgu Salleh? ;p.

hayad said...

khainaj--> tima kasehhh :P

khalid--> tima kaseh jugaa... :p

lindosh--> hye!!! :p

ad3ck--> adehhh..berapa kali sudah au nyatakan, ini topik pasal HAYAD..ku ketuk kang! tiada kena mengena dgn org lain,haha

Khairnaj said...

tak baik woo ketuk-ketuk org

nurnana said...

kan ke hayad tu nama nko gak...
(kena susun je balik)

dia maybe nk menyamaran kan nama ko..
aku rasa dia minat ko la hayad..


jap~ kalo aku jadik ananrun~
cam nama adik beradik nama jalan kat brickfields tu,, vivekananda..

hehe

hayad said...

NURNANA--> cikgu saleh dah tunang ar..isk2 hangpa ni..tak baik tau gosip2kan aku..aku gosipkan org xpeee :D

jeff said...

err .. ni entri pasal 'apa itu hayad' ke atau pasai 'ada apa cikgu hayad dgn cikgu saleh' ?

(lari lari sebelum dibaling kasut yah yah yaahhh .. kekeke)

Followers