I'm Speechless...

Perasaan saya teramatlah kurang enak tika ini. Segalanya bercampur baur, menjadikan hati saya tidak tenteram. Saya pun tidak tahu kenapa. Sepatutnya saya bergembira. Ya, gembira kerana setelah lama menunggu akhirnya bulan jatuh ke riba. Tapi saya kira saya dapat bulan yang gelap. Oh, mentang-mentanglah saya lahir waktu bulan gelap!

Jika ramai mereka yang menangis dihantar ke sabah/sarawak, saya pula menangis kerana ditugaskan di tempat yang amat tidak hingin saya jejak. Lihat saja screenshot ini.

Image Hosted by ImageShack.us

Anda tahu ape yang terbayang dalam kepala hotak saya? Bayangan RM RM RM.... Ah, kota yang semuanya perlu duit!! Saya benci!!

Nampaknya pilihan pertama saya untuk ke sabah tidak tertunai...

Oi..oi cik adik! Tu kira bagus le ko dah dapat posting! Tak dapat posting bising, dah dapat pun bising jugak??!! Nak penampo????


Saya redha, saya tidak bisa menolak takdir ketentuan Ilahi. Yang tersurat semestinya sudah tersirat sedari awal lagi. Saya harus percaya pada qada' dan qadar yang Esa. Wahai hati, tabahlah... Allah knows best for you.

Ya Allah, berilah yang terbaik buat aku. Mohon dengan sangat...

24 comments:

nana cs said...

tu makna nye, rezeki di KL lebih mencurah2..

INDERA KENCANA said...

Ok la dapat kat KL. KL ramai bloggers. Memang tak sunyi...

NuRuL said...

hurmm..dayah..jgn lar tak hepi camnih.

fiq said...

ohh ohh.

jeff said...

dayah .. serius nak gi Sabah ? contact kat email boleh bincang ..

Pa'chik said...

tahniah ye dayah. ok la tu..
bini kawan aku kena kat sarawak, nak tukar?
dia belum pegi lagi, pasal ada masalah dengan kandungan dia. dia nak mintak kat kl je.

hayad said...

pa'chik--> sarawak saya tak nak :p

Pa'chik said...

oit.. baru perasan gambar header tu, berlagak gila ayam jantan kamu tu ye. Macam 13may saja. hakhakhak..

kakLuna said...

Alhamdulillah....tahniah..kan betul, kalau bersabar dan berdoa, Allah pasti makbulkan..

tumpang happy utk dayah..

wah..pasni klu nak kek kene cari kat KL lah..:P

lindosh said...

hai cikgu dayah.. hehe
btw kl pong ok ekceli.. sabar la yeee

cikgu azleen said...

hmmm.. memang pun kan.. tensen kalau kene ke KL.. kalau memang tinggal ngan parents in KL takpe lagi.. tapi nak wat camne.. tukar suke sama suke takleh ke?? hehehe..

amok said...

hayad.
tahniah dpt KL! (positive first)
betul ke prefer sabah? sbenarnye cost of living rasanya lg mahal drp KL. tapi ealun lebih kan? hehe.. ok la, jgn putus asa. nanti minta posting lagi. dunia belum berakhir. terima..yg waktu ni rezeki dayah kt KL. think HERE & NOW. maybe next or next2 year kt tempat lain pulak.

Ayaq masak said...

KL! SHOPPING! Hehe.

Congrats lah ye kiranya sekarang tak jadi che'gu tanam anggur la ye. Hmm heran gak, apsal yg letak sabah as 1st choice tak dapat yang letak sabah last choice tu la yang dapat. Hehe. Takpa, rezeki ada di mana-mana.

Habeh la student kak hayad nanti huhuhuhu ngeriiii. :P

hayad said...

ayaq masak--> ooii! Oiii!! ko jgn la nak tktkan aku..aku ni la kecik orgnyer..budak2 bandor mst besor2 sumer kan? uwaaaaa!!!!!!

Pa'chik said...

dayah, adik aku pun baru dapat tengah bulan satu ari tu, kena kat lahad datu, dia sebenarnya amek akaun, tapi, pasal tak cukup che'gu, dia kena gak ngaja bahase omputeh, dan lagi, kena jadi che'gu yang rotan-rotan budak. Gila sungguh. Baru je masuk ngajar, dah dibebankan dengan kerja sebegitu. Kamu nak?

akirasuri said...

ehem.

selamat memulakan tugas.
chayo cikgu.

tuan tanah said...

Saya suka KL daripada Perak.

(Hahaha... sah lupa daratan)

Sebab saya kuat berjalan, dan KL mudah dapat transport, berbanding Ipoh.

Tapi saya lebih suka Dublin dari KL sebab kat Dublin nak pergi mana-mana jalan kaki je... Mudah.

zwitterion said...

x pe dayah.Tuhan tu lebih mengetahui yg terbaik untuk kita.sahut cabaran k..

ku> said...

tahniah cikgu dayah.Hmm..boleh terserempak lah kita yek? ahak,ahak..(perasan punya K') :P

Ayaq masak said...

MUAHAHAHAAHAHAHA *tanduk*

Agak2 cikgu ni cikgu baiklembikpijakpalapunbestgak ke cikgu strictnakmamposketekenecalarnganstudenttayarpancit?

hayad said...

OIT ayaq! aku rasa hang ni spesies jahat kt sek kot ek? huahuahua

ad3ck said...

ok per offer yg hang dpt neh. hang ar yang kene pandai jage diri + control duit tuh hehe.

Nana ke??? said...

KL beshhhh aper...!

Jiwa Rasa said...

Tahniah cikgu!

Followers